Kurdama menininkė bando suprasti nerimą

  • Teksto dydis:

Šį penktadienį 18 val. uostamiesčio Baroti galerijoje (Didžioji Vandens g. 2 / Aukštoji g. 1) bus atidaryta Indrės Lubytės kūrinių paroda „Nerimo konstravimas“.

Dabartiniais laikais, kai nuolat skubame, neįmanoma išvengti nerimo. Nerimas tampa kasdienybės dalimi. I.Lubytė savo magistriniame darbe tyrinėjo nerimą kaip psichologinį fenomeną.

Paroda „Nerimo konstravimas“ yra jos grafikos magistro studijų tęstinis projektas. Ekspozicijoje bus galima pamatyti ne tik akvarelės, bet ir skulptūriškus objektus. Dažnai Indrės kūryboje galima sutikti geometrinę figūrą – cilindrą. Galvodama apie chaosą ir išsibarsčiusias mintis galvoje, dailininkė pasirinko cilindrą, kad šią būseną įprasmintų.

Cilindrus dažnai galima išvysti gamyklose, iš jų į orą skleidžiamos įvairios kenksmingos aplinkai dalelės. Taip Indrės vaizduojamas cilindras įgauna teršėjo vaidmenį. Dar cilindrą galima tapatinti su jausmu, kai sunku šnekėti, lyg kažkas būtų užstrigę gerklėje, nes žmogaus stemplė taip pat panaši į cilindrą. Kurdama autorė bando suprasti nerimą, o ne bėgti nuo jo. Taip geometrinės formos pradeda įgauti kūno pavidalą. Chaosas galvoje tampa kūrybos įrankiu.

I.Lubytė – jaunosios kartos grafikė iš Klaipėdos. Daugiausia naudoja akvarelės techniką, taip pat kuria instaliacijas, mėgsta eksperimentuoti su tekstile ir gipsu. Jos darbuose daug geometrinių detalių, jiems būdinga sprogstančių spalvų paletė. Kurdama Indrė tyrinėja savo vidinį pasaulį. Nuo 2019 m. dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje. Šiuo metu gyvena ir kuria Vilniuje.

Paroda Baroti galerijoje veiks iki spalio 19 d.


I.Lubytės kūriniai „Balansuoti“ (2021), „Platformos“ (2021), „Plaukioja 2“ (2021), „Skalbenkė“ (2020), „Srautas“ (2021).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių