Meno kiemas laukia kūrybingų senjorų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Meno kiemas (Bažnyčių g. 4) aktyviai įsitraukia į Klaipėdos savivaldybės paskelbtų Senjorų metų veiklą ir uostamiesčio senjorams siūlo Ekomenų studiją. Pirmasis socialinių kūrybinių dirbtuvių ciklo užsiėmimas vyks kovo 17 d., jo tema „Tekstilė. Interjero dekoravimas: dekoratyvinė detalė“.

2015 metus Klaipėdoje paskelbus Senjorų metais, uostamiesčio savivaldybės atstovai gilinosi, ko labiausiai trūksta garbaus amžiaus žmonėms. Paaiškėjo, kad veikliausiesiems iš jų rūpi saviraiškos, saviugdos galimybės, noras keliauti ir bendrauti. Tačiau dažnam iš jų įgyvendinti savo norus trukdo lėšų stygius.

KKKC Meno kiemo inicijuotas socialinių kūrybinių dirbtuvių ciklas skirtas tiems uostamiesčio senjorams, kurie jaučiasi turintys kūrybinės energijos, tačiau nežino, kur ir kaip ją realizuoti. Užuot kiurksoję namuose, jie kviečiami į Ekomenų studiją – čia jie išmoks iš nieko nekainuojančių, išmesti skirtų drabužių, popieriaus ir kitų pakartotiniam naudojimui tinkamų žaliavų pasigaminti šiuolaikiškų interjero dekoro elementų ar aksesuarų. Juolab kad ekologija – itin aktuali tema visų amžiaus grupių žmonėms. Užuot didinę išmetamų šiukšlių kiekį, sąmoningi gyventojai stengiasi tausoti gamtą ir gilinasi į senų, atsibodusių ar nebetinkamų naudoti, nebereikalingų medžiagų perdirbimo galimybes.

Iš perdirbtų medžiagų pagaminti daiktai – svarbi ekologiško dizaino filosofija. Yra daugybė būdų, kaip galima panaudoti audinių likučius, nebetinkamus vilkėti drabužius, pasenusią namų tekstilę, siūlus ir pan. – jie gali tapti puikiomis perdirbimo meno priemonėmis. Iš šių daiktų, pasitelkus kūrybingumą, galima sukurti ką nors nauja bei diegti gerąją pakartotinio daiktų ir medžiagų naudojimo praktiką. Kovo 17 d. vyksiančio užsiėmimo „Tekstilė. Interjero dekoravimas: dekoratyvinė detalė“ metu senjorai iš senų, išmesti skirtų trikotažo marškinėlių išmoks pasigaminti savitą, nepakartojamą, namus papuošiančią detalę.

Kūrybinėms dirbtuvėms vadovaus Rasma Noreikytė – profesionali tekstilininkė, baigusi Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakultetus, rezidavusi Prancūzijoje, pagal „Erazmus“ mainų programą mokiusis Norvegijoje, su savo kūriniais dalyvaujanti parodose.

Nemokami Ekomenų studijos užsiėmimai vyks kartą per mėnesį antradieniais. Balandį dėmesys bus skiriamas ekologiškai madai – gaminama namų avalynė, gegužę iš organinių medžiagų bus išgaunami natūralūs kvapai, birželis vėl bus skirtas tekstilei – gaminami minkšti objektai, rugsėjį, po vasaros atostogų,  užsiėmimuose bus pasitelkiami popierius ir kiti panaudoti daiktai.

Kovo 17 d., antradienį, 14–16 val. KKKC Meno kieme (Bažnyčių g. 4, Klaipėda) vyksiančių senjorams skirtų nemokamų Ekomenų studijos kūrybinių dirbtuvių tema – „Tekstilė. Interjero dekoravimas: dekoratyvinė detalė“. Reikia atsinešti nebenešiojamus trikotažo marškinėlius, žirkles, siūlų ir adatą. Dalyvių skaičius ribotas. Būtina registracija el. paštu inga@kkkc.lt, tel. 8 618 14506.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hansas

Hansas portretas
Senjorų ar pensininkų?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių