Miesto centre – vasaros skaitykla

Klaipėdos centre jau penktą kartą įsikūrusi Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Interaktyvi vasaros skaitykla veiklų siūlo visai šeimai.

Ypač karštą šeštadienio vidurdienį ką veikti čia rado jaunieji skaitytojai ir pasakų gerbėjai, o antros dienos dalyje – renginys suaugusiems knygų mylėtojams.

Karlskronos aikštėje, šalia Danės, Interaktyvi vasaros skaitykla veikia dar mažiau nei savaitę, tačiau klaipėdiečiai ją jau spėjo atrasti ir naudojasi proga turiningai praleisti laiką.

Šeštadienį alinant nemenkam karščiui skaityklos lankytojai jaukiai įsikūrė pavėsyje ant sėdmaišių su knyga rankose, vaikai ir šeimos žaidė stalo žaidimus, o nuo vidurdienio nemenkas būrys jaunųjų skaityklos lankytojų leidosi į „Pasakišką kelionę į dangų“ su aktore ir pasakotoja Kristina Savickyte.

Susitikimo-edukacijos šeimai metu aplink tikra lėlių teatro scena virtusį stalą skambėjo juokas, nuostabos šūksniai ir netikėtai vingiavo pasakojimo siužetas.

„Kaip mes, tėvai, turime savo vaikystės pasakas, taip ir saviesiems vaikams galime dovanoti ypatingą pasakų patyrimą, kai visa šeima drauge – niekas niekur neskuba, atsipalaiduoja ir atsiveria visai kitoje šviesoje, nei kasdieniame rūpestyje”, – jau prieš renginį teigė K. Savickytė.

Bibliotekos edukatorė Roberta Kavaliauskaitė pastebėjo, kad skaitykloje vykstantys renginiai yra pritaikyti įvairaus amžiaus lankytojams -- tiek vaikams, tiek suaugusiems, šeimoms.



Kaip minėta, šeštadienio vidurdienį į edukacinį užsiėmimą buvo kviečiami vaikai, o popiet – renginys, skirtas suaugusiems knygų mylėtojams: susitikimas su knygos „Neleisk angelui nukristi nuo peties“ autoriumi Audriumi Skačkausku.Kupolinėje palapinėje įkurdintoje skaitykloje eksponuojamos aktualios tematikos knygų parodos.

Palapinėje ir šalia jos galima naudotis bevieliu internetu, skaityti knygas ir spaudą, pasiskolinti knygų į namus, žaisti populiariausius stalo žaidimus.

Pašnekovės teigimu, anksčiau Interaktyvi vasaros skaitykla veikdavo tik savaitę,o šiemet gyventojai ja džiaugtis galės beveik visą vasarą – iki rugpjūčio vidurio.

Karlskronos aikštėje įsikūrusi skaitykla veikia antradieniais – penktadieniais nuo 11 iki 19 valandos, šeštadieniais nuo 12 iki 18 valandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eičiau ir aš

Eičiau ir aš portretas
jeigu sauso v. gal būt nusipirkt. Dabar kap tenas pasėdėt tokiam karšty ir kap skaityt kuomet aplink tiek žmoniu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių