Mindauginės – su dainomis ir poezija

Po pietų prapliupo lietus ir uostamiesčio Menininkų kiemelis, kuriame buvo numatyti trys spektakliai, ištuštėjo. Tačiau dainos ir poezijos mėgėjai neišsilakstė toli. Vos nustojo lyti, žmonės grįžo į kiemelį, valėsi servetėlėmis suolus, pirko kavą ir paniro į lietuvių mėgiamą poetinių alegorijų bei gimtosios kalbos skambesio nirvaną.

Klaipėdos universiteto filologų teatro spektaklį „Kraujo vestuvės“ su ašaromis akyse stebėjo pagyvenę klausytojai. Profesoriaus Petro Bielskio deklamuojamos Kazio Bradūno eilės, studenčių dainuojami pokario meto romansai virpino širdis. Ne vienas žiūrovas kartu traukė jaunystėje mėgtas dainas.

Gedimino Storpirščio programos „Dainos, eilės, teatro monologai“ pasiklausyti susirinko tiek žmonių, kad neliko kur sėstis. Šis aktorius žino, ko reikia lietuviams ir negailėdamas dalijo savo talentą.

Linksmiau šventinį vakarą nuteikė teatro „Cezario grupė“ folklorinė pankoratorija „Tamošius bekepuris“. Pagal Kazio Binkio veikalą pastatytas spektaklis apie pagrindinio herojaus Tamošiaus piršlybas bei vedybas. Humoras, ironija ir naujas požiūris į lietuvių būdo bruožus kandžiai kuteno žiūrovų protus.

Kol tėvai leido laiką Menininkų kiemelyje, jų mažyliai linksminosi Lėlių teatro patalpose bei kieme. Jie piešė, žaidė, klausė pasakų.

Tai buvo ne paskutinis Valstybės dienai skirtas renginys Klaipėdoje.


Šiame straipsnyje: mindauginėsLiepos 6Klaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių