Pereiti į pagrindinį turinį

M.Levickis su „Axos“ akordeonais Klaipėdoje grieš P.Čaikovskį

2014-06-13 06:12
DMN inf.
„Axos“ – akordeonistų ansamblis.
„Axos“ – akordeonistų ansamblis. / „Axos“ archyvo nuotr.

Akordeonistas Martynas Levickis, pernai tapęs vienu geidžiamiausių atlikėjų, šio penktadienio vakarą vėl pasirodys Klaipėdoje. Šįkart jis atvyks su savo vadovaujamu jaunų, talentingų akordeonistų ansambliu „Axos“.

Nuo pat pirmųjų pasirodymo minučių M.Levickis klausytojus užburia virtuoziškumu ir įtaiga. Londono karališkojoje muzikos akademijoje studijas baigęs 24-erių atlikėjas jau gali pasigirti sėkminga karjera, reikšmingais apdovanojimais tarptautiniuose konkursuose bei koncertais žymiausiose pasaulio salėse. Nesenai DECCA įrašų studijoje išleista jo kompaktinė plokštelė Didžiojoje Britanijoje sulaukė didelio populiarumo. Galbūt ir todėl, kad Martynas, siekdamas pakeisti akordeono – kaip nepatrauklaus  instrumento – įvaizdį, dažnai groja ne tik klasiką, bet ir populiaresnių kūrinių aranžuotes.

M.Levickio muzikavimas traukia įvairaus amžiaus publiką, o jaunus atlikėjus skatina siekti tiek profesionalumo, tiek populiarumo. Jo suburtame ir vadovaujamame ansamblyje „Axos“ kartu su Martynu dar groja septyni akordeonistai – Tadas Motiečius, Aurimas Goris, Giedrė Bernotaitė, Regina Kardušaitė, Simona Šukytė, Raimondas Unguras ir Romas Morkūnas. Visi jie yra entuziastingi, gabūs muzikai, pelnę aukščiausius apdovanojimus įvairiuose tarptautiniuose konkursuose.

Neįprasta ansamblio sudėtis publikai leidžia mėgautis išskirtinėmis interpretacijomis, o jam lengvai pelnyti klausytojų simpatijas.

Akordeonistų ansamblio „Axos“ pasirodymas birželio 13 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje bus neįprastas, nes akordeono balsu prabils Piotro Čaikovskio kūriniai. Koncerte „Čaikovskio genijų prisimenant“, pasitelkę išradingumą, vaizduotę ir neribotas instrumento galimybes, atlikėjai įvilks nemarias melodijas į naują skambesio rūbą.

P.Čaikovskio kūryba klausytojus žavi savo išskirtiniu muzikalumu. Daugelis prisimena ir atpažįsta  nepamirštamas melodijas iš jo žymiųjų baletų „Gulbių ežeras“, „Miegančioji gražuolė“, „Spragtukas“. Todėl nenuostabu, kad ansamblis „Axos“ pasirinko būtent šį kompozitorių. Nors patys atlikėjai pripažino, kad tai buvo gana drąsus žingsnis. Teko nemažai laiko praleisti rengiant aranžuotes, repetuojant programą. Tačiau, pasak jų, buvo verta.
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų