„Muzikos labirintuose“ sulaukta svečių

  • Teksto dydis:

Prasidėjus paskutiniam žiemos mėnesiui, Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklą aplankė gausus būrys svečių. Tai – konkurso varžytuvių „Muzikos labirintai“ dalyviai iš Šiaulių, Mažeikių, Šilalės, Palangos ir Klaipėdos muzikos ir meno mokyklų.

Renginyje varžėsi 4–5 klasių moksleiviai, suskirstyti į DO, RĖ, MI, FA komandas, kurių darbą stygavo išrinktas komandos kapitonas.

Mokiniai grupėse aktyviai aptarinėjo jiems skirtas užduotis ir stengėsi kuo greičiau pateikti atsakymus.

O užduočių būta ir žaismingų, ir verčiančių pamąstyti: reikėjo atspėti muzikinio kūrinio – S. Šimkaus „Lietuviais esame mes gimę“ – metrą, pasirinkti teisingą intervalų seką, vos per dvi minutes pateikti kuo daugiau su muzika susijusių žodžių iš „m“ raidės, surinkti muzikinę dėlionę – sudėti muzikos taktus tam tikru eiliškumu.

Vaikams teko užrašyti lietuviškosios tautosakos „Šarkele varnele“ ritmą, kuriame netrūko ritminių grupių įvairovės.

Na, o sunkiausiai įkandama buvo mįslė „kas slepiasi dėžėje?“. Renginio vedėjai prireikė užduoti ne vieną klausimą, kad išsiaiškintų, jog dėžėje yra dirigento lazdelė.

Konkursą lydėjo smagios, nuoširdžios emocijos – mokytojai dalijosi profesine patirtimi, vaikai rado naujų draugų, šiltai bendravo, po renginio ragavo vaišes, džiaugėsi gautais prizais bei padėkos raštais ir skirstėsi tikėdami netrukus vėl susitikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių