Naujametis koncertas – su Klaipėdos kameriniu orkestru

  • Teksto dydis:

Jeigu dar nežinote, kur praleisti gruodžio 31-osios vakarą, tai suskubėkite: dar yra likę bilietų į Naujametį Klaipėdos kamerinio orkestro koncertą. Paskutinę 2021-ųjų dieną, 18.30 val., įvyksiančiu renginiu pasibaigs šventinės klasikos festivalis „Salve Musica“, visą gruodį Klaipėdos koncertų salėje kuriantis džiugią ir pakilią nuotaiką.

Naujamečio renginio tradicijas puoselėja dauguma pasaulio koncertų salių, operos teatrų ir kitų koncertinių organizacijų. Vienose jų toks renginys vyksta gruodžio 31-ąją, kitose – sausio 1-ąją. Festivalis „Salve Musica“ nuo 2005 m. tokią tradiciją įvedė ir Klaipėdos koncertų salėje. Nuo 2009-ųjų tradiciškai senuosius metus užbaigia ir į Naujuosius palydi šventinė Klaipėdos kamerinio orkestro programa.

Šiemet tą ypatingą vakarą pamuzikuoti kartu su Klaipėdos kameriniu orkestru, sužavėti auditoriją savo talento spinduliais į Klaipėdą atvyks solistai Lina Dambrauskaitė (sopranas) ir Romanas Kudriašovas (baritonas) – jaunosios kartos dainininkai, kurių profesinį meistriškumą liudija vokalo studijos ir stažuotės užsienyje, pasirodymai prestižinėse pasaulio scenose. Įdomu tai, kad jie abu yra gimę Klaipėdoje. Romanas čia net pradėjo savo profesines studijas, kurias vėliau pratęsė Vilniuje, Velse, Kardife, Londone. Linos kelionė į muzikos pasaulį startavo Vilniuje, kitomis stotelėmis tapo Londonas ir Ciurichas.

Abu neseniai į gimtinę sugrįžę menininkai apsistojo Vilniuje, iš kur planuoja tolesnius karjeros maršrutus. Džiugu, kad jie dainininkus vėl atveda į jų gimtąjį miestą. Klaipėdą jau savu uostu laiko prieš kelerius metus čia persikėlę gyventi Klaipėdos kamerinio orkestro koncertmeisteris Konradas Levickis ir pianistė Lauryna Lankutytė. Naujametį vakarą šią šaunią muzikų kompaniją papildys ir koncerto vedėja muzikologė Rasa Murauskaitė – gerai pažįstamas „LRT Klasikos“ balsas.

Naujamečio koncerto programa bus labai įvairi, emocinga ir graži, ji kvies atsipalaiduoti ir pasinerti į šventinę nuotaiką. W. Kilaras ir R. Vaughanas Williamsas, B. Brittenas ir G. Rossini’s, K. Jenkinsas ir E. Morricone, J. Straussas ir V. Kakhidzė – tai tik dalis autorių, kurių kūriniai skambės tą vakarą. O kokia gi šventė be siurprizų ir netikėtumų, juolab kad scenoje bus meninėmis provokacijomis garsėjantis Mindaugo Bačkaus vadovaujamas Klaipėdos kamerinis orkestras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių