Nidos aerodrome pasitikta Tarptautinė jaunimo diena

Sekmadienį Nidos oro uosto kilimo-tūpimo take surengtas koncertas, skirtas Neringos jaunimui. „Yra dvi progos, dėl kurių surengta ši šventė. Tai yra pirmas jaunimo sąskrydis Neringos istorijoje ir šiąnakt, rugpjūčio dvyliktąją, Neringos jaunimo apskritasis stalas švęs vienerių metų gimtadienį“, – pasakojo vienas iš NAjS (Neringos jaunimo apskritasis stalas) steigėjų bei savivaldybės narys Andrius Bagdonas.

Iniciatyva įkurti Neringos jaunimą buriančią asociaciją kilo neseniai – tik prieš metus, tačiau jaunieji gyventojai jau dabar aptarinėja problemas, nuveiktus darbus bei dalinasi mintimis. „Idėja kilo trims vyrukams, kurie susitiko labai keistai, nes dažniausiai merginos imasi kažką daryti, o šįkart iniciatoriai buvo vyrai (juokiasi). Šie žmonės susitiko tinkamoje vietoje, tinkamu laiku ir taip buvo įkurta Neringos jaunimo asociacija, kuri veikia ištisus metus, o ne tik per tam tikrus renginius“, –  džiaugėsi A.Bagdonas.

Popiet, prasidėjus scenos ruošimo darbams, užklydę į aerodromą galėjo išbandyti jėgas orientavimosi varžybose, kurių trasa vedė stacionariomis Nidos orientavimosi trasomis. „Siekiame skatinti aktyvų gyventojų laisvalaikio praleidimo būdą. Orientacinės varžybos tam puikiai tinka, nes gali dalyvauti tiek pėstieji ir dviratininkai, tiek šeimos su vaikais“, – sakė Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos turizmo informacijos vedėja Jolita Bičiuvienė.

Nors estafetėms, baudų metimo ir vienuolikos metrų baudinių rungtims sutrukdė lietus ir stiprus vėjas, sąskrydžio lankytojai galėjo prisėsti palapinėje ir susikauti protais. Protmūšio klausimai siejosi su Kuršių nerijos, Lietuvos istorija ir žmonėmis bei bendriniais klausimais iš pasaulinių įvykių.

Taip pat į koncertą pakviesti Misija „Sibiras 2010” keliauninkai. „Pasikvietėme Misija „Sibiras“ dalyvius, nes mūsų asociacijos vadovas Manvydas vyko kartu su jais, tad jam kilo mintis pasikviesti ir prisiminti prieš trejus metus kartu patirtus pojūčius bei pasidalinti jais su žiūrovais“, – sakė A.Bagdonas.

Vakarėjant įteikti apdovanojimai rungčių nugalėtojams. Vėliau scenoje pasirodė dainininkas Donatas Montvydas, muzikos ritmą reguliavo Dj Mindaugėlis ir Dj Paulius. Taip pat koncertavo Eglė Jakštytė, Andželika Petrauskaitė, Julija Rušinskytė.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių