Pereiti į pagrindinį turinį

O. Koršunovo „Otelas“ bus rodomas Klaipėdoje

2021-10-29 10:10
DMN inf.

Lapkričio 4 ir 5 dienomis 18.30 val. Klaipėdos dramos teatro Didžiojoje salėje bus rodoma OKT / Vilniaus miesto teatro premjera – režisieriaus Oskaro Koršunovo pastatytas spektaklis „Otelas“ pagal Williamo Shakespeare’o pjesę.

Scena iš OKT / Vilniaus miesto teatro spektaklio „Otelas“ (rež. O.Koršunovas).
Scena iš OKT / Vilniaus miesto teatro spektaklio „Otelas“ (rež. O.Koršunovas). / D. Matvejevo nuotr.

„Otelas“ O.Koršunovui – septintoji W.Shakespeare’o pjesė. Režisierius jau yra pastatęs spektaklius pagal šias britų klasiko pjeses: „Vasarvidžio nakties sapnas“, „Romeo ir Džuljeta“, „Hamletas“, „Audra“, „Užsispyrėlės sutramdymas“, „Akis už akį“.

„Otelo“ Jagas – šių dienų influenceris. Jis už tiesos ir melo ribų. Jis žaidžia tamsiausiais jausmais, tarsi FB algoritmas išskaičiuoja mūsų poreikius ir baimes, o apčiuopęs achilo kulną spaudžia jį taip, kad mes savo noru tampame jo blogų tikslų juodosiomis avelėmis: bijome karo, nekenčiame kito, kaimyno, svetimo ir, svarbiausia, – pavydime. Tai pats niekingiausias ir kartu pats efektingiausias valdymas – valdymas sukeliant baimę ir pavydą“, – apie „Otelo“ pastatymą kalbėjo O.Koršunovas.

Spektaklio prodiuseris – OKT / Vilniaus miesto teatras. Spektaklis sukurtas bendradarbiaujant su Lietuvos kultūros taryba ir festivaliu „TheAtrium“. O.Koršunovo „Otelas“ – prestižinio Avinjono festivalio 2020 m. pagrindinės programos pasirinkimas.

„Otelui“ scenografiją kartu su režisieriumi kūrė Julija Skuratova, kuri yra ir spektaklio kostiumų dailininkė. Kompozitorius – Antanas Jasenka, vaizdo menininkas – Artis Dzervė, choreografė – Vesta Grabštaitė, šviesų dailininkas – Eugenijus Sabaliauskas.

Vaidina aktoriai Oneida Kunsunga-Vildžiūnienė, Digna Kulionytė, Sofija Gedgaudaitė, Karolis Norvilas, Miglė Navasaitytė, Saulius Ambrozaitis, Gerda Čiuraitė, Džiugas Gvozdzinskas, Aurelijus Pocius, Julija Korpačiova, Džiugas Grinys, Domantas Starkauskas.

Spektaklio trukmė – 3 val. 20 min. (su pertrauka).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų