Pajūrio dangų Melnragėje nuspalvino aitvarai

Klaipėdoje pirmąkart surengtas aitvarų festivalis, Melnragės pajūryje šeštadienį sutraukęs šimtus klaipėdiečių šeimų pasigrožėti aitvarais ar patiems išbandyti jų laidymo džiaugsmą.

Renginio organizatoriai – įstaigos „Klaipėdos šventės“ atstovai pripažino, kad tai pirmasis toks figūrinių aitvarų festivalis uostamiestyje.

Danguje sklandė milžiniškas aštuonkojis, jūrų arkliukas, katinėlis, meškutis ir daugybė įvairiausių formų spalvoti-uodeguoti aitvarai.

„Sumanymas šiai šventei kilo iš mūsų kaimynų lenkų ir latvių gerųjų pavyzdžių. Pagalvojome, kad mūsų pajūris tokio renginio neturi, kalbame apie didžiuosius tūrinius aitvarus, kurie papuošia padangę savo spalvomis ir formomis. Tuo jie traukia žmones atvykti į paplūdimį“, – kalbėjo renginio organizatorė įstaigos „Klaipėdos šventės“ jūrinių projektų koordinatorė Greta Meškauskienė.

Astos Dykovienės nuotr.

Ši šventė buvo dedikuota prieš kelias dienas vykusiai Tarptautinei vaikų gynimo dienai.

Pajūryje buvo įrengtos ir aitvarų dirbtuvės, kuriose sudalyvavo per 200 žmonių.

Pasak organizatorių, jie šluote iššlavė mažuosius aitvariukus, kuriais labai greitai užsipildė Melnragės paplūdimio padangė.

Renginys labai tiko miesto bendruomenei, šeimoms, vaikams, kurie tikrai labai gausiai susirinko į Klaipėdos pajūrį.

„Žmonės galėjo pasižiūrėti ir puikią pramoginę programą, kurią paruošė Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro šokėjai, Lino Švirino vadovaujami jaunieji muzikantai. Prie renginių prisijungė Klaipėdos jūrinės bendruomenės atstovai su įvairiomis edukacijomis. Manyčiau, renginys labai tiko miesto bendruomenei, šeimoms, vaikams, kurie tikrai labai gausiai susirinko į Klaipėdos pajūrį“, – teigė G. Meškauskienė.

Renginys buvo planuotas iš anksto, tad teko numatyti ir planas B, jei būtų liję ar tvyrotų visiškas štilis.

Tam tikslui pasirinktos dvi paplūdimio kavinės, kuriose planuota vis tiek organizuoti veiklas bet kuriuo atveju.

„Jeigu nebūtų pavykę iškelti pačių didžiausių figūrinių aitvarų, būtume leidę mažesniuosius ir kvietę vis tiek žmones leisti laisvalaikį prie jūros, ignoruojant kartai neprognozuojamą mūsų pajūrio orą. Vis dėlto ir šiandien vėjas aikštingas, jis kryptį keičia kas pusvalandį, taigi iki 15 val. mes iškėlėme 35 didžiuosius figūrinius aitvarus. Taip pat žmonės atsinešė ir savo aitvarus. Tie, kurie nemokėjo, parodėme, kaip juos laidyti, dar čia pat vietoje jie pasigamino per 200 aitvarų, taigi pajūrio dangus šiandien numargintas aitvarais“, – džiaugėsi G. Meškauskienė.

Astos Dykovienės nuotr.

Šį renginį suplanavę organizatoriai nusiteikę aitvarų šventes rengti ir ateityje, pradžioje jie ketina kviestis partnerius iš Latvijos.

„Jei ateityje pavyks suburti didelę aitvarų gerbėjų bendruomenę, sukursime šventės programą su entuziastais iš kitų šalių, tikimės, galbūt prisijungs ir kinai, nes būtent jie didžiausi aitvarų profesionalai, nes juk Kinijoje pirmiausia ir atsirado aitvarai“, – teigė G. Meškauskienė.


Šiame straipsnyje: Melnragėaitvaraipajūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių