Palangoje australė T. Minton dainuos skambant arfai

  • Teksto dydis:

Rytoj 19 val. „Ramybės“ kultūros centre Palangoje (Vytauto g. 35) koncertą surengs garsioji arfos atlikėja australė Tara Minton – džiazo muzikantė, dainininkė ir kompozitorė.

Jos muzika yra puiki soulo ir folkdžiazo kombinacija, išreikšta sodriu, jausmingu vokalu. Pripažinta tarptautiniuose festivaliuose muzikantė džiaugiasi galimybe koncertuoti Europoje.

Jausmingas atlikėjos balsas yra nuolat tapatinamas su Norah Jones, o kolegos ją šmaikščiai tituluoja arfos Joni Mitchell. Išties T.Minton balsas, jai pačiai akompanuojant arfa, užburia klausytojus nuo pirmųjų akordų. Smulkutė, linksmų akių kūrėja spindi šiluma ir neslepia, jog jai labai svarbus ryšys su publika – kiekvienas jos pasirodymas yra tarsi jaukus pasimatymas, skambant šiltai soulo ir džiazo muzikai.

Po klasikinės arfos, fortepijono, modernaus vokalo ir aktorystės studijų aistra džiazui ją atvedė į Londoną. T.Minton „Camac Harp festival“ festivalyje Ženevoje buvo pripažinta kaip unikali kūrėja  ir yra oficialiai remiama „Camac France“ – ji groja „Camac Big Blue electric“ arfa.

Nepailstanti kompozitorė savo koncertų istoriją praturtino ir jausmingu džiazo koncertu Australijoje – pasauliniame arfų kongrese Sidnėjuje T.Minton pristatė arfą kaip džiazo instrumentą.

Koncertuose Lietuvoje T.Minton talkina australė dainininkė Joanne O'Callaghan, kontrabosininkas Armanas Isojanas ir būgnininkas Aleksandras Ragoža.


Šiame straipsnyje: Tara MintondžiazasRamybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių