Palangoje – V. Gečytės kvinteto koncertas „Blues By Five“

  • Teksto dydis:

Šeštadienį 19 val. „Ramybės“ kultūros centre Palangoje (Vytauto g. 35) Lietuvos vardą pasaulyje garsinančios dainininkės Viktorijos Gečytės tarptautinis kvintetas surengs bliuzo koncertą „Blues By Five“.

Prancūzijoje gyvenanti ir koncertuojanti V.Gečytė atvyks su muzikantais prancūzais – lūpinės armonikėlės meistru Laurentu Mauru, gitaristu Yoanu Fernandezu, būgnininku Mouradu Benhammou, bei amerikiečiu kontraboso virtuozu Peteriu Gironu.

„Komanda nepaprasta!“ – kviesdama į koncertą sakė dainininkė, ne taip dažnai koncertuojanti gimtinėje.

V.Gečytė muzikoje „nardo“ nuo pat vaikystės. Publikai pirmą kartą savo gimtojoje Lietuvoje pasirodė būdama penkerių ir nuo to laiko daugelį metų nuolat dalyvaudavo televizijos laidose. Baigusi mokslus Jungtinėse Valstijose esančiame Lafayette koledže, ji apsistojo Paryžiuje, kur toliau koncertuoja vietiniuose klubuose ir festivaliuose. Jos balso anatomija tiesiog tiksliai atitinka visus techninius svingo eros džiazo standartų reikalavimus, o stiliaus pajauta, turinio suvokimas ir interpretacijų rafinuotumas neleidžia net suabejoti, jog ši muzika nėra jos „gimtoji“. Toks organiškas ir natūralus stiliaus absorbavimas, derantis su puikiais vokaliniais duomenimis, nėra dažnas, tad nieko nuostabaus, kad mergina iš Lietuvos patraukė žymaus amerikiečių kontrabosininko Gene’o Perlos, dirbusio kartu su tokiomis džiazo legendomis kaip Elvinas Jonesas, Sonny’s Rollinsas, Sarah Vaughan, Nina Simone ir daugeliu kitų, dėmesį. Nuo 2008-ųjų jie surengė ne viena koncertą JAV ir Europoje.

Būdama elegantiška ir rafinuota ne pagal savo amžių, Viktorija lyginama su didžiosiomis muzikos žvaigždėmis. „Aukštas lygis“, – taip apie ją atsiliepė Edinburgo džiazo ir bliuzo festivalio organizatoriai.

Praėjusiame amžiuje bliuzas tapo rokenrolo „tėvu“ ir turėjo įtakos kitų žanrų, tokių kaip rokas ir kantri, soulas ir džiazas, išpopuliarėjimui. Nuo nepažaboto džiaugsmo iki gilaus liūdesio, – nė viena kita muzikos forma neperteikia nuoširdesnės emocijos nei bliuzas. Niūniuodami bliuzą kiekviename žingsnyje, V.Gečytė bei jos tarptautinis kvintetas pasidalys autentiškomis jo interpretacijomis nuo Bessie Smith iki Theloniouso Monko bei originaliomis kompozicijomis.


Šiame straipsnyje: Viktorija GečytėBlues By Five

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl

Kodėl portretas
pavadinimas nelietuviškas?Neneša maumuonėlis sugalvoti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių