Parodoje – chaotiškų minčių pasaulis

Plunksna ir tušu sukurti klaipėdietės menininkės, grafikės Vaidės Gaudiešiūtės piešiniai nuo ketvirtadienio puikuojasi Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus Klaipėdos galerijoje, įsikūrusioje Bažnyčių g. 6.

Apsilankyti parodoje bus galima iki kovo 5 d.

Nedidelio formato kūriniai, piešti ant gruntuotos drobės, stebina detalių gausa, kurios besipindamos tarpusavyje kuria įvairias istorijas, tokiu būdu atspindėdamos ir parodos pavadinimą „Minčių piešiniai”.

Ši paroda yra antroji personalinė menininkės paroda. Pirmąją personalinę mažųjų piešinių parodą dailininkė surengė 2021-aisiais „Laiptų galerijoje“ Šiauliuose.

Menininkė pasitelkia išorinio pasaulio, kasdienybės motyvus ir juos sujungia į bendrą visumą.

Pavyzdžiui, pažvelgus į piešinį „Smulkmenos” iš toli matosi drakonas, tačiau priėjus arčiau žiūrovas išvys žmonių, gyvūnų, augalų figūras, kapines, besisukančius mechanizmus, į kažkur vedančius takelius ir kitus objektus.

V.Gaudiešiūtės kūriniai išties primena mūsų pačių mintis, kurios dažnai yra nenuspėjamos, kartais – nelogiškos, gąsdinančios arba priešingai, džiuginančios ir įkvepiančios.

Parodos kuratorė ir iniciatorė, dailėtyrininkė Kristina Jokubavičienė pristatė ir pačią menininkę bei jos kūrybą.

„Kas yra piešinių viduje, man baisoka atverti, ten yra tiek visko, kad jeigu mes pradėtume apie tai kalbėti, diskusija taptų ilga. Man labai patinka, kaip ji pasirenka motyvą ir tą motyvą daro margoje visumoje, ir tada jis išryškėja. Kaip ir šį drakoną, tai vienas seniausių jos darbų parodoje, sukurtas 2003-aisiais. Jeigu piešiniai būtų per visą sieną neteiktų tokio įspūdžio.

Tai, kad tu suvoki, jog gali susikoncentruoti į maža, kad galėtum pamatyti didelį, yra labai svarbu. Menininkai nėra paprasti kaip pieštukai – tiesūs ir labai aiškiai brėžiantys. Labai džiaugiuosi ir linkiu kūrybos tokios, kuri nerėktų ir nedaužytų, kuri galbūt būtų skaudi, bet duotų pasitenkinimą”, – menininkei palinkėjo K.Jokubavičienė.

Po išsakytų linkėjimų V.Gaudiešiūtę sveikino susirinkę svečiai ir draugai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių