Pavasarį – ypatinga ekskursija uostamiestyje

Klaipėdą pasaulyje garsinantį Prūsijos karalienės Luizės vardą miesto kūrėjai išnaudos ir kviesdami į netradicinę ekskursiją. Šiemet išradingasis šokio teatras "Padi dapi fish", padedamas "Rotary" klubo "Karalienė Luizė" sesių, pavasarį pasiūlys pažinti miestą dar vienu aspektu – per istorinės asmenybės išgyvenimus.

Šokio teatro kūrėja, "Auksinio scenos kryžiaus" laureatė Agnija Šeiko premjerą žada kovo 16 d., nuolatinės ekskursijos numatomos nuo balandžio pabaigos.

15 eurų sumokėję ekskursantai užtruks kiek ilgiau nei valandą, vaikštinėdami nuo Šiaurės rago iki rotušės, Danės gatve iki centrinio pašto, Liepų ir Naujojo Sodo gatvėmis. Tai dažniausiai karalienės lankytos Klaipėdos vietos.

Ekskursijos dalyviai girdės gatvės garsus, o iš ausinių sklis kompozitoriaus Kristijono Lučinsko muzika, Sondros Simanaitienės tekstas. Karalienės Luizės išgyvenimus padės įkūnyti penkios šokėjos ir šeši vaikai. Šiuos personažus ekskursijos dalyviai sutiks pakeliui.

Tai bus pasakojimas apie karalienę – moterį, motiną, žmoną, mylimąją, politikę, gyvenusią tolimame provincijos miestelyje 1807–1808 m.

Tokio pasivaikščiojimo metu kitomis spalvomis atsiskleis ir mūsų miestas, į jį bus galima pažvelgti Luizės, jos palydovės grafienės Sofijos Marijos fon Vos ir princų auklėtojo Friedricho Delbrucko akimis. Savo emocijas ir patirtis jie nesivaržydami reiškė laiškuose bei dienoraščiuose.

"Rotary" klubo "Karalienė Luizė" moterys iš šio projekto neturės jokio pelno. Savo lėšomis rotarietės parėmė ekskursijos, primenančios spektaklį, kūrimą. Tai yra jų dovana savajam miestui penkerių metų klubo įkūrimo proga.

"Norėjome dovanos ne sau, o miestui, kuris neretai nepelnytai užmiršta savo prūsiškąją praeitį. Todėl labai svarbu apie tai prabilti šokio, muzikos, literatūros kalba, pakviesti klaipėdiečius ir miesto svečius į neįprastą kelionę", – kalbėjo režisierė A.Šeiko.

Jau esama planų lietuvišką tekstą išversti į vokiečių ir anglų kalbas, kad reginį galėtų pamatyti kruiziniais laivais Klaipėdą aplankantys svečiai.

A.Šeiko jau yra sukūrusi panašaus formato ekskursiją-šokio spektaklį "Klaipėda Tranzit Memel. Keliaujančios bažnyčios".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dovanas 15 eur.

Anonimas

Anonimas portretas
15 eurų :-(

miegas

miegas portretas
visai pratrydo su ta karaliene Luize, štai ką reiškia, kai galvelės tuščios.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių