Preila tapo banglentininkų meka

  • Teksto dydis:

Ką veikti, kai pro debesis pagaliau išlenda saulė, o Baltijos jūra į krantą gena nemažas bangas? Pašiaušti plaukus, įsisprausti į hidrokostiumą, šokti ant banglentės ir gaudyti bangą. Tą nuo penktadienio daro daugiau nei 600 entuziastų iš visos Lietuvos. Preiloje rugpjūčio 19-21 dienomis vyksta kasmetinė nemokama banglenčių sporto stovykla „Surf Camp“.

„Jei prieš dešimt metų kam nors būčiau pasakęs, kad Lietuvoje galima propaguoti banglenčių sportą, į mane būtų pažiūrėta tik kaip į svajotoją. Tačiau šiandien jau devintus metus vykstanti stovykla yra gyvas įrodymas, kad nereikia trenktis į pasaulio kraštą, kad gaudytum bangas. Tą galima daryti Baltijos jūroje, kurios bangų aukštis yra idealus pradedantiesiams“, – tvirtina Girmantas Neniškis, banglenčių sporto stovyklos „Surf Camp“ organizatorius.

Jau penktadienio rytą saulė į Preilos paplūdimį išginė pirmuosius banglentininkus – populiariai vadinamus „surferiais“. Instruktoriai jiems pasakojo apie šio sporto subtilybes, atskleidė jo paslaptis, mokė gudrybių, o vėliau ragino prisijaukinti banglentes patiems. Pirmiausia ant smėlio, o išmokus pirmųjų judesių – ir ant vandens.

„Pagauti savo pirmąją bangą, pajusti jos jėgą ir ją pažaboti yra nepakartojamas jausmas“, – pasakoja G. Neniškis. Vakare, nurimus jūrai, organizatoriai stovykloje siūlo išbandyti ir vis labiau populiarėjančias irklentes. „Surf Camp“ vyks ir paplūdimio tinklinis, jogos užsiėmimai ar mankštos ant smėlio.

Be pramogų vandenyje stovyklos rengėjai paruošė vakarines programas su filmais, gyvo garso koncertais ir naktinėmis diskotekomis, kurias kurstys jau ne pirmą kartą „Surf Camp“ dalyvaujantis DJ Mamania.


Šiame straipsnyje: Surf CampPreilabanglentės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių