Pereiti į pagrindinį turinį

Prie S.Dali parodos Klaipėdoje nusidriekė eilės

2014-01-27 14:20

Norint patekti į Salvadoro Dali parodą gali tekti palaukti eilėje. Pirmą kartą Lietuvoje eksponuojami siurrealizmo genijumi tituluojamo menininko darbai kasdien sutraukia vis daugiau vaizduojamojo meno mylėtojų.

Norint patekti į Salvadoro Dali parodą gali tekti palaukti eilėje. Pirmą kartą Lietuvoje eksponuojami siurrealizmo genijumi tituluojamo menininko darbai kasdien sutraukia vis daugiau vaizduojamojo meno mylėtojų.

Šiuo metu pirmajame Parodų rūmų aukšte esančiame bokse veikia „Dali TV“: lankytojai kviečiami žiūrėti televizijos dokumentikos filmą apie Salvadorą Dali „Švelnusis autoportretas“ bei ištraukas iš TV laidų, kuriose jis dalyvavo.

Žymaus ispanų dailininko, tapytojo ir skulptoriaus paroda Klaipėdos parodų rūmuose duris atvėrė praėjusią savaitę. Ne tik parodos atidarymo dieną, bet ir kitomis dienomis čia durys, galima sakyti, neužsiveria.

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre veikiančioje parodoje eksponuojami S. Dali litografijų, keramikos, skulptūros, iliustracijų, medalių paroda „Materialusis siurrealizmas“.  Per pirmas keturias parodos dienas parodą jau aplankė 2 tūkst. lankytojų.

„Kartais tiek lankytojų neapsilanko ir per visą parodos laiką“, – ekspozicijos populiarumu džiaugėsi Kultūros komunikacijų centro direktorius Ignas Kazakevičius.
Dažnai centrine siurrealizmo figūra laikomas menininkas gerai pažįstamas uostamiesčio gyventojams. S. Dali ypatingą dėmesį skyrė pasąmonės vaidmeniui, o pastaroji yra neatsiejama nuo kasdienybės. Daugelis garsiojo menininko atrastų formų šiandien naudojamos ir šiuolaikiniame mene.

„S.Dali kūryba gerai pažįstama klaipėdiečiams, bent jau intuityviai kiekvienas jį jaučia, tiek viduriniosios, tiek jaunosios kartos atstovas“, – konstatavo I. Kazakevičius.
Siurrealizmo tėvo kūrinių reprodukcijos plačiai paplitę pasaulyje, itin daug jų ir internete, todėl į parodą daugelis užsuka ir norėdami įsitikinti, ar tikrai eksponuojami tikri kūriniai, susižavėję menu S.Dali kūrinių lankytojai Parodų rūmuose jų ieško dar ir dar.

„Jeigu bandytume sutalpinti visą jo kūrybą, tai vietos neužtektų visose mūsų patalpose“, – šypsojosi pašnekovas.

Vis dėlto, Parodų rūmų darbuotojai nesutiko nė vieno apsilankiusio, kurį paroda būtų nuvylusi. Kultūrų komunikacijų centro vadovas pasakoja, jog išskirtinę parodą aplankė ir tikrieji S. Dali fanai.

„Šią parodą palankiai vertina ir besilankę S.Dali muziejuje Ispanijoje, ir panašias ekspozicijas regėję kituose miestuose“, – komentarus apie parodą apibendrino I. Kazakevičius.

Paroda „Materialusis siurrealizmas“ Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre veiks iki vasario 28 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų