Profesoriui D. Kaunui – garbinga premija

Knygotyrininkui, edukologui, profesoriui Domui Kaunui už parengtą ir išleistą atsiminimų knygą "Aš esu Etmės Evė" rytoj bus įteikta rašytojos I.Simonaitytės literatūrinė premija. Ją kultūros tyrinėtojas pelnys jau antrą kartą.

Literatūrinė I.Simonaitytės premija bus teikiama 33-ią kartą. Premijos laureatas pagal tradiciją paskelbiamas ir apdovanojamas Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje, artėjant rašytojos gimtadieniui – sausio 23 d.

Iki 2010 m. premijos mecenatais buvo bendrovės, privatūs asmenys, Klaipėdos apskrities viršininko administracija, biblioteka, kol 2011 m. tuometis I.Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis ir bendrovės "Mūsų laikas" valdybos pirmininkas, kultūros mecenatas Rimantas Cibauskas pasirašė penkerių metų rašytojos premijos rėmimo sutartį.

2016 m. premijos sutartis buvo pratęsta dar penkeriems metams, didinant sumą iki 2 tūkst. eurų.

"I.Simonaitytės premiją šiemet pelno prof. D.Kaunas. Taip nusprendė Premijos skyrimo komisija, kurią sudaro mecenato, bibliotekos, Rašytojų sąjungos, akademinės bendruomenės atstovai. Tarp pateiktų leidinių šiais metais D.Kauno knyga geriausiai atspindi premijos nuostatus. Profesorius šią premiją pelnys jau antrą kartą. Tai kol kas toks vienintelis šios premijos laureatas", – teigė Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos direktorė Laima Pačebutienė.

Pirmoji I.Simonaitytės premija prof. D.Kaunui buvo paskirta 1998 m. už knygas "Klaipėdiškė" ir "Mažosios Lietuvos knyga".

Knygą "Aš esu Etmės Evė" sudaro 1978–1983 m. užrašyti 57 asmenų liudijimai apie I.Simonaitytės gyvenimo kelią, būdą ir kūrybą.

Knygoje taip pat skelbiamos archyvinės nuotraukos ir kai kurie dokumentai.

Knyga yra vertingos autentiškos informacijos šaltinis lituanistams, pedagogams, istorikams, visiems besidomintiems Klaipėdos krašto savita istorija, literatūriniu palikimu.

Šių metų I.Simonaitytės literatūrinei premijai, be laureato darbo, buvo pristatyta dar 11 knygų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alina Rugilė

Alina Rugilė portretas
Sveikinimai gerb.Profesoriui. Šis garbingas Žmogus yra vertas daugybės premijų ir geriausių apdovanojimų, nes yra prisidėjęs prie daugelio Lietuvos kultūrai nusipelniusių Asmenų veiklos įamžinimo. Sėkmės Jums, gerb.Profesoriai, Jūsų puikioje veikloje ir geros sveikatos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių