Renginiuose uostamiestyje sieks saugumo: ką svarbu žinoti gyventojams?

Renginių organizatoriams prie tradicinių rūpesčių prisidėjo ir nemažai naujų. Šiemet bus siekiama užtikrinti ne tik įprastus saugumo reikalavimus, bet ir pašalinti galimybes susibūrimo vietose išplisti koronavirusui.

Išsakė pastabas

Uostamiestyje ruošiamasi liepos pabaigoje vyksiantiems renginiams. Daug dėmesio žadama skirti saugumui juose užtikrinti.

Neseniai šią temą miesto valdžios, policijos, priešgaisrinės apsaugos, Visuomenės sveikatos biuro bei savivaldybės skyrių atstovai aptarė su liepos 24–26 d. vyksiančio elektroninės muzikos festivalio „Klaipėda sound“ organizatoriais.

Festivalio šeimininkams dėl renginio eigos, galimų iššūkių, organizacinių aspektų išsakyti įvairių žinybų atstovų pastebėjimai.

Pavyzdžiui, kaip reikėtų užtikrinti apsaugą, kiek turėtų būtų vietų, kuriose galima patekti į renginio teritoriją ir iš jo išeiti.

„Svarbiausia, žinoma, saugumas – išlaikyti 2 m atstumą. Kol kas ekstremali situacija nenutraukta. Rekomendacijos yra tokios, kokios yra, tad jomis reikia vadovautis“, – nurodė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė.

Tvoros – prieš renginį

Jeigu šiuo metu galiojančios saugumo dėl COVID-19 rekomendacijos nepasikeis, renginyje galės dalyvauti iki 1 tūkst. žmonių, palapinių miestelyje taip pat bus laikomasi saugaus atstumo.

Pašnekovės teigimu, organizatoriai užtikrino, kad į renginio zoną nepilnamečiai bus įleidžiami tik su tėvais ir gaus kitos spalvos apyrankes nei suaugusieji. Tai padės juos išskirti iš bendros pramogaujančiųjų minios.

Bus siekiama užkirsti kelią ne tik galimybėms plisti virusui, bet ir platinti draudžiamas medžiagas.

„Organizatoriai planuoja porą dienų prieš festivalį aptverti teritoriją, kad iš anksto nebūtų įnešta psichotropinių medžiagų. Pasitaiko, kad jos būna paslepiamos dar prieš renginį ir paskui vartojamos ar platinamos“, – pasakojo A.Dirgėlienė.

Renginio metu ketinama bendradarbiauti ir su sveikatos specialistais, tikimasi policijos pajėgų.

Tomis pačiomis dienomis Klaipėdoje vyks ir Jūros šventė. Organizacinių aspektų, susijusių su saugumo užtikrinimu, aptarti bus pakviesti ir šio renginio organizatoriai.

„Ekstremali situacija niekur nėra dingusi. Visi turime išlikti budrūs“, – pabrėžė pašnekovė.

Siekia mažinti paklausą

Per susitikimą aptarti ir klausimai dėl psichoaktyviųjų medžiagų Klaipėdoje.

A.Dirgėlienės teigimu, susitikime dalyvavęs Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento direktorius dr. Renaldas Čiužas pristatė informaciją dėl psichoaktyviųjų medžiagų prevencijos priemonių įgyvendinimo.

„Departamento direktorius džiaugėsi Klaipėdos savivaldybės administracijos Narkotikų kontrolės komisijos aktyviai vykdoma veikla psichoaktyviųjų medžiagų paklausos mažinimo srityje“, – teigė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Pasak pašnekovės, remiantis departamento 2019 m. atliktos apklausos apie Klaipėdos savivaldybės administracijos Narkotikų kontrolės komisijos vykdomą veiklą savivaldybėse rezultatais, uostamiesčio savivaldybė ir minėta komisija išsiskiria vykdomos veiklos intensyvumu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Realybė

Realybė portretas
Optimistai

kitaip sakant

kitaip sakant portretas
geriau neiti,nes tik nuotaika susigadinsi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių