Pereiti į pagrindinį turinį

Š. Saukos parodai – pavydėtinas dėmesys

2016-04-21 17:00

Tokio dėmesio galima tik pavydėti. Tris savaites klaipėdiečiai tebeplūsta į gyvąja legenda virtusio Nacionalinės premijos laureato tapytojo Šarūno Saukos darbų parodą.

Susidomėjimas: daugiau nei tris savaites Klaipėdoje eksponuojama Š.Saukos paroda nestokoja lankytojų.
Susidomėjimas: daugiau nei tris savaites Klaipėdoje eksponuojama Š.Saukos paroda nestokoja lankytojų. / Vytauto Petriko nuotr.

Šokiruojančią paveikslų kolekciją dailininkas į viešumą išnešė po 18 metų pertraukos. Ir susidomėjimas ja neslūgsta.

Klaipėdą nustebinusios Š.Saukos parodos lankytojai pagaliau gyvai išvydo į uostamiestį atvežtus šio autoriaus paveikslus. Jo tapybos darbai glumina, stebina ir džiugina. Teigiama, kad tai reta proga išvysti labiausiai šokiruojančio šiuolaikinio lietuvių dailininko darbus.

Parodos populiarumą liudija ir neslūgstantis lankytojų skaičius. Pasak Parodų rūmų direktoriaus Igno Kazakevičiaus, pasižiūrėti Š.Saukos paveikslų kasdien ateina po 200–300 žmonių.

"Tūkstančių nesitikime, bet žmonės noriai lanko šią parodą. Š.Saukos paroda – įvykis mūsų mieste. Nepatenkintųjų paveikslų turiniu dar nesutikome. O tėvai, ateinantys į parodą su vaikais, žino, kur juos atveda. Mokytojai – taip pat. Ženklo "N-14" nekabinome, pasitikime lydinčių asmenų supratingumu", – teigė I.Kazakevičius.

Š.Saukos paroda Klaipėdoje veiks iki gegužės 8 d. Veikiausiai tai taps viena labiausiai lankytų parodų per visą Parodų rūmų istoriją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų