Šeimų dienose – turgelis ir žygis

Klaipėdoje pirmą kartą vyksiančiose Šeimų dienose klaipėdiečiai ne tik bus pakviesti linksmintis, tapti gausiausio choro ir orkestro dalyviais, bet ir dar kartą prisiminti bei suvokti šeimos reikšmę kiekvieno mūsų gyvenime.

Klaipėdoje pirmą kartą vyksiančiose Šeimų dienose klaipėdiečiai ne tik bus pakviesti linksmintis, tapti gausiausio choro ir orkestro dalyviais, bet ir dar kartą prisiminti bei suvokti šeimos reikšmę kiekvieno mūsų gyvenime.

„Pasaulyje nėra nė vieno žmogaus, kuris neturėtų šeimos. Tai – bendras vardiklis. Tačiau šeimą mes suprantame įvairiai. Pavyzdžiui, banke man bando įrodyti, kad neturiu sūnų, nes jie jau pilnamečiai. Tačiau aš, kaip ir kiekviena gyva būtybė, turime tėvus, vaikus, senelius. Tai ir yra šeima, tad reikia praplėsti ir priminti šią sąvoką, parodyti gražaus bendravimo pavyzdžių“, – entuziastingai kalbėjo Šeimos dienų organizatorius Linas Švirinas.

Unikalus renginys Klaipėdoje vyks tris dienas. Jis prasidės jau šį penktadienį – numatyta rimtoji dalis I.Simonaitytės viešojoje bibliotekoje nuo 17 val.

Šeštadienį šventė nuo 12 val. šurmuliuos Danės skvere. Čia veiks „Liepų turgelis“, kuriame bus galima įsigyti kokybiškų naudotų daiktų iš jaunų mamų.

Tris valandas vyks koncertas, kuriame pasirodys įvairios uostamiesčio šeimos, kiti atlikėjai.

Dar viena akcija – šeimyniški linkėjimai „Kitam krantui“. Klaipėdiečiai bus kviečiami ant specialių lapelių užrašyti linkėjimus savo šeimai ir kitiems žmonėms, o šventės organizatoriai juos pasistengs nuplukdyti į kitą krantą, kad linkėjimai išsipildytų.

Atrakcijų šventėje pasiūlys ir dienraštis „Klaipėda“. Jis visus pakvies į žaismingą fotosesiją su dienraščio akytėmis „Dienraštis – mano akys į uostamiesčio naujienų pasaulį“, vyks loterija. Mažieji klaipėdiečiai, sėkmingai įveikę „Vaikų alėjos“ užduotėles, bus apdovanoti specialiais prizais.

„Visus žmones į šventę raginame atsinešti dūdelę, barškutį, tarškutį, nes sieksime suburti patį didžiausią ir vieningiausią uostamiesčio chorą-orkestrą. Vienu metu visi atsineštais instrumentais ir balsais dainuosime ir grosime, pavyzdžiui, „Du gaidelius“, – šventės „vinį“ atskleidė L.Švirinas.

Šeštadienį Danės skvere skambės ir „Tėčio lopšinės“, atliekamos Jono Baltoko ir L.Švirino, o renginį vainikuos Klaipėdos etnokultūros centras, pakvietęs sušokti vožinį.
Sekmadienį šeimoms numatyta aktyvi pramoga – dviračių žygis nuo Vasaros estrados iki Olandų kepurės. Pradžia – 10 val.

„Apsilankymas prie jūros taip pat yra šeimyninis užsiėmimas. Jei kas nors to nedaro, norime parodyti pavyzdį“, – kvietė L.Švirinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sauni programa, daugiau tokiu renginiu skatinanciu seimu pasibuvimus.

Kvietimas

Kvietimas  portretas
Mieli kaimynai, visus visus š.m. rugsėjo 8 dieną (sekmadienį) nuo 12.00 iki 17.00 kviečiame į Karklės bendruomenės šventę "MENKINĘ-2013" kurioje pabendrausime, gerai praleisime laiką ir artimiau susipažinsime. Ši šventė skirta mūsų ir jūsų šeimoms bei draugams. Kas pageidauja kviečiame pasiruošti savo bendruomenės (bendrijos) prisistatymą, atsinešti savo patiekalą, kuriuo norėtumėte pavaišinti kaimynus, bei sudarykite komandą, kuri susirungtu su kitomis kaimynų komandomis. Svarbu ne laimėti, svarbu dalyvauti ir visi busite apdovanoti. Įpatingas dėmesys bus skiriamas vaikams. Geros nuotaikos ir įspudžių pažadame. Karklės bendruomenė
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių