Senamiesčio moliūgų šventė – jau pakeliui

Jau šį šeštadienį, spalio 29-ąją, startuos tris dienas vyksianti aštuntoji Senamiesčio moliūgų šventė. Minint 770-ąjį miesto gimtadienį, tikimasi sulaukti būtent tiek originaliai skaptuotų moliūgų, kurie puikuosis ne Teatro aikštėje, kaip būdavo įprastai, o Rotušės skvere prie skulptūros "Žvejys".

Šventės vietą nuspręsta perkelti dėl Teatro aikštėje prasidėjusių gatvės remonto darbų.

Pasak organizatorių, jau svarstoma, kad ir ateityje Rotušės skveras būtų tinkamesnė vieta moliūgų šventei, nes ten augantys medžiai kuria Helovino nuotaiką.

Norintieji dalyvauti ne tik šventėje, bet ir konkurse "Moliūgų moliūgas" – išskaptuoti unikaliausią moliūgą, kviečiami atvykti šeštadienį ir sekmadienį į dirbtuves, kurios tomis dienomis prasidės 14 val. ir truks iki 19 val.

Savo moliūgų atsinešti nereikės, juos duosime vietoje. Partneriai mums suteikė toną moliūgų.

Registracija į minėtą konkursą vyks šeštadienį ir sekmadienį nuo 16 iki 19 val.

Konkurso nugalėtoją išrinks gyventojai, balsuodami "Facebook" paskyroje, kartu su renginio organizatorių sudaryta komisija. 50 proc. sprendimo lems gyventojų balsai, 50 proc. – komisijos.

"Dalyvauti galės visi norintieji, tačiau dažniausiai dalyvauja vaikai. Kūrybiškumas apima būnant šventėje arba skaptuotojai pasiūlo idėjų, pasikalba su kūrėjais ir išsirenka, ką skaptuoti. Mačiau, kaip vaikai su tėvais jau renkasi moliūgus parduotuvėje, kalba, ką planuoja drožti, kokį moliūgą atnešti. Tačiau savo moliūgų atsinešti nereikės, juos duosime vietoje. Partneriai mums suteikė toną moliūgų", – teigė Klaipėdos laisvalaikio asociacijos vadovas Jevgenijus Sokolovas.

Jevgenijus Sokolovas. Vytauto Petriko nuotr.

Iš viso bus per 20 prizinių vietų. Pagrindinis prizas – "iPad" planšetinis kompiuteris.

Nuo šeštadienio ryto miesto centras pasipuoš iš Švėkšnos atvežtais moliūgais, jų, pasak J.Sokolovo, jau dabar yra pilnas sunkvežimis.

"Taip pat planuojame mugę, kuri vyks šeštadienį ir sekmadienį nuo 12 iki 22 val. Ji sulaukia gana didelio dėmesio. Bus maisto produktų, tautodailės dirbinių ir kitų įdomybių", – vardijo J.Sokolovas.

Nespėjusieji padalyvauti šventėje kviečiami moliūgais pasigrožėti pirmadienį, spalio 31-ąją. Pasibaigus šventei, moliūgai bus išvežti.

"Jau yra ir nemažai moliūgų norinčių organizacijų. Vieni nori pasipuošti Helovinui, kiti kalba apie panaudojimą gyvūnams. Beje, viena konkurso sąlygų dalyviams – palikti moliūgus, kad visi galėtų jais pasigrožėti ir įvertinti ir gyvai", – pabrėžė Klaipėdos laisvalaikio asociacijos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ilgės

Ilgės portretas
Iš kur atsirado moliūgų šventė, skaptavimas, Helovinas, šiurpnakčiai, giltinės ir pan. Artėjant Vėlinėms reikia vaikus, jaunimą supažindinti su senovės baltų tradicijomis, o ne su banaliomis svetimybemis.

Topis

Topis portretas
Kur sokolovas ten laukit negero

PX man tie moliugai

PX man tie moliugai portretas
kokis čia renginys katram bus noras pabūt?Nebent vaikam Geriau gero alaus muge pastatytkit kad nieks nesušaltu bedreifuodamas visa vakarapo senamiesti pakvieskit koki tikro garso muzona padarykit miestelėnams šokius tada bus verta dėmesio. O tuos moliugus galit i sikna suskišt. Jei tilps:D))"D
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių