Senamiesčio šachmatai vilioja ir turistus

Kad šachmatai – vyrų žaidimas, jau kurį laiką rodo Klaipėdos senamiestyje įsikūrusi milžiniška šio žaidimo lenta. Nors plastikinėmis šachmatų figūromis kviečiami pažaisti visi, šia galimybe dažniausiai pasinaudoja vyriškos lyties atstovai.

„Praeidama pastebėjau, kad moterys tik figūrėles pakilnoja ir nueina“, – juokėsi poilsiautoja Irma, atskleisdama, jog taip daro ir pati. Jos nuomone, šachmatų žaidimas dailiosios lyties nelabai domina, tačiau iš arčiau apžiūrėti šią vietą smagu.

Idėjos vieną senamiesčio aikščių paversti šachmatų žaidimo lenta iniciatorius Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Audrius Vaišvila pripažino, jog čia žaidžiančių moterų ir jam dar neteko matyti. „Tačiau tarp žiūrovų jų visada yra“, – tikino jis.

Paklausus, ar pačiam jau teko sužaisti kokią partiją, tarybos narys apgailestavo, jog kol kas šį žaidimą „žaidžia“ tik akimis.

„Vakarais praeidamas suskaičiuoju žaidėjus ir žvilgteliu, ar visos figūros vietoje“, – juokėsi jis, prisimindamas, jog kartą čia teko stebėti į Klaipėdą atplaukusios Rusijos delegacijos mini šachmatų turnyrą.

Nors Mėsininkų ir Kurpių gatvių sankirtoje esančiame skvere šachmatai gyventojus ir miesto svečius džiugina jau daugiau nei mėnesį, kol kas nė viena figūra nebuvo nei pavogta, nei sugadinta.

Plastikinės figūros miesto biudžetui kainavo 1 600 litų. Jomis ant lentos galima žaisti visą parą.

Neatmetama galimybė panašių pramogų įrengti ir pietinėje miesto dalyje. Miesto centre šachmatais ar šaškėmis galima sulošti ir M.Mažvydo alėjoje, kur tam pritaikyti suoleliai. Tačiau čia yra tik lenta, o figūrėles tenka atsinešti pačiam.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eva

eva portretas
labas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių