Klaipėdos senamiestyje – pažintis su kūrėjais

Sėdėti jaukaus Klaipėdos senamiesčio kieme ant žolės ir žiūrėti filmus, reklamas ir muzikinius klipus yra tobulas darbo dienos vakaro praleidimo būdas.

Šią savaitę Klaipėdoje vyksta 4-asis filmų peržiūrų festivalis „Klaipėdos Skrynai“. Tai yra unikalus renginys, vykstantis po atviru dangumi, kino mylėtojus pakviečiantis į įsimintinus vakarus.

Festivalio organizatoriai siekia atskleisti žiūrovams filmų, reklamos ir muzikinių klipų kūrėjų idėjas ir jų kūrybos proceso subtilumus.

Viena festivalio organizatorių Aistė Eglynė labai džiaugėsi, kad festivalis vyksta „10 tiltų“ kieme, nes jis yra pačioje miesto širdyje – senamiestyje, apsuptame pastatų su dideliais medžiais, todėl saulė neplieskia į ekraną, o ir vėjas nepučia. 20 val., kai prasideda peržiūros, oras vis dar būna šiltas.

„Pastebėjome, kad į peržiūras ateina besidomintys žmonės. Apie tai sprendžiame iš žiūrovų klausimų kūrėjams. Supratome, kad žmones domino temos ir galimybė kalbinti kūrėjus. Išgirdome labai įvairių klausimų, pradedant, kiek kainavo filmo ar reklamos kūrimas iki susidomėjimo kūrybos proceso trukme. Klausimus jie uždavė ir po renginių priėję prie kūrėjų, kalbindami juos asmeniškai. Pirmuosius du vakarus buvo ramus, šiltas oras, todėl vyravo vasariška nuotaika. Atrodo, kad klausinėjo ne tik išmanantys apie panašią kūrybą žiūrovai, bet ir nesusiję su šia kūryba. Matėme, kad žiūrovams buvo gera sėdėti po atviru dangumi ir žiūrėti festivalio filmus“, – įspūdžiais dalijosi A. Eglynė.

Kviesdami į festivalio peržiūras žiūrovus organizatoriai ragino pasiimti pledus, kad būtų galima sėdėti ne tik ant kėdžių, bet ir tiesiog ant žolės. Pirmuosius du vakarus rengėjams teko atnešti daugiau kėdžių, nei iš anksto buvo paruošta.

Tikėtina, kad šiandien vakare, kai bus demonstruojami muzikos klipai ir vyks susitikimai su jų kūrėjais, žiūrovų bus dar daugiau.

Bus rodomi grupių „The Roop“, „Saulės kliošas“, FreeFinga ir kitų vaizdo klipai. Gali būti, kad dauguma žiūrovų nė nenutuokia, kaip kuriami muzikiniai klipai, todėl jiems gali būti įdomu ne tik pamatyti šiuos kūrinius, bet ir sužinoti, kaip jie gimsta.

Renginys nemokamas ir atviras visiems norintiems.

Vakarus vedė ir paskutinįjį rytoj ves tinklalaidės „Čia po darbo“ kūrėjai, iškėlę sau tikslą, kad kiekvienas vakaras būtų įdomus ir turiningas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Ir kam tas amerikonizmas pavadinime?

Kiras

Kiras portretas
Idomios reklamos buvo. Namei spaudziu skip ad o cia nesinorejo net

Sergej Bezuglov

Sergej Bezuglov portretas
Klaipėdos žiūrovai parodė kad jiems rūpi kinas, reklama ir muzikiniai klipai. Kviečiu visus prisijungti šiandieną!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių