Skulptūrų parką papuoš meninė instaliacija iš klaipėdiečių suneštų laikrodžių

Ateinančią savaitę Skulptūrų parką papuoš meninė instaliacija iš klaipėdiečių suneštų nebeveikiančių laikrodžių „Sustojęs laikas“. Simbolinė parko puošmena skirta paminėti 200-uosius pirmųjų civilinių Klaipėdos kapinių įkūrimo metus.

Uostamiesčio gyventojai dar gali spėti prisidėti prie gražios simbolinės iniciatyvos ir papuošti Skulptūrų parką instaliacija „Sustojęs laikas“.

Sausio 7 d. bus minima 200 metų pirmųjų civilinių Klaipėdos kapinių įkūrimo sukaktis. Šiai progai ir skiriama sustojusį laiką simbolizuojanti minėta instaliacija.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus pavaduotoja Skulptūrų parkui Sondra Simanaitienė pasakojo, kad iš viso tikėtasi sulaukti 200 nebeveikiančių laikrodžių. Kol kas gyventojai dar tiek nesunešė, tačiau viliamasi sulaukti bent panašaus kiekio.

Idėjos sumanytoja pasakojo, kad gyventojų kvietimas pasidalyti sustojusiais laikrodžiais meninei instaliacijai – simbolinis bendruomenės kvietimas prisiminti kapines, jų įkūrimą.

„Kapinės, žinoma, sunaikintos, jų nėra, tačiau jos vis tiek yra svarbios, nes jose palaidota apie 40 tūkst. žmonių, tarp kurių galima minėti ir iškilias asmenybes, kurios formavo Klaipėdos pramonę, kultūrinį lauką. Verta apie tai prisiminti, kalbėti“, – dėstė S.Simanaitienė.

Sustojęs laikrodis simbolizuoja sustojusią širdį, sustojusį gyvenimą.

Simbolinę instaliaciją numatoma įrengti ant centrinėje Skulptūrų parko aikštelėje esančio stalo. Idėja šį stalą išnaudoti kilo prieš kurį laiką vykusio šviesų festivalio metu, kai tris dienas čia buvo įkurdinta instaliacija iš vinių.

Pastebima, kad minėtas stalas ir buvo įrengtas su mintimi ilgainiui čia įrengti šią vietą, jos svarbą simbolizuojantį objektą.

Klaipėdiečiai nebeveikiančius rankinius laikrodžius į Mažosios Lietuvos istorijos muziejų Didžiojoje Vandens g. 2 kviečiami atnešti iki šeštadienio pietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir vėl idėja

Ir vėl idėja portretas
iš kažko kas nereikalinga ir nėra kur padėti sukurt ,,meną".Jau visai baigiam subambalėt..

Makas

Makas portretas
Jus apsispreskit, cia kapines ar skulpturu parkas? Zinoma, kad cia miesto kapines, sunaikintos sovietiniu parazitu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių