Spektaklio scena tapo laiptinė

Studentų teatro spektaklis pagal dramaturgo Virgilijaus Veršulio pjesę „Už durų“ nustebino žiūrovus netradicinės erdvės pasirinkimu. Vaidinimas vyko Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto laiptinėje, kur žiūrovai irgi pasijuto spektaklio dalyviais.

„Spektaklis sąmoningai vyksta tokioje erdvėje, nes tai yra savotiškas performansas, kai jūs jaučiate vienas kitą ir tuo pat metu galite jausti ir aktorius: visi būsite teatro dalyviai“, – prieš vaidinimą kalbėjo režisierė Jūratė Grigaitienė.

Pjesės siužetas galėtų vykti bet kur ir bet kada. Jos centre – žmonių santykiai, išdavystės, skausmas, neviltis ir drastiškas tolesnio gyvenimo pasirinkimas.

Pagrindinė spektaklio mintis – kad ir tokia smulkmena kaip laiku atvertos durys gali pakeisti žmogaus likimą.

Viso spektaklio metu žiūrovai jautė įtampą: bus atidarytos tos durys ar ne.

Viso spektaklio metu žiūrovai jautė įtampą: bus atidarytos tos durys ar ne.

Spektaklyje vaidinę neprofesionalai jauni aktoriai gana profesionaliai perteikė dramatišką spektaklio siužetą, herojų emocijas bei išgyvenimus.

V. Veršulio pjesė „Už durų“ labai patiko Klaipėdos universiteto teatro studentei Abigailei Kuksėnaitei, kuri ir vaidino pagrindinį vaidmenį.

Taip esą ir kilo idėja pastatyti šį spektaklį.

O, pasak spektaklio režisierės J. Grigaitienės, išvyka į Latviją ir pažintis su žymia latvių aktore Mara Kimele dar labiau paskatino įgyvendinti šio spektaklio idėją.

Anot J. Grigaitienės, dėl studentų užimtumo buvo sunku suderinti repeticijas, nepaisant to, spektaklio premjerai buvo sėkmingai pasirengta.

Šio spektaklio debiutui buvo ruoštasi nuo vasario.

Pasibaigus spektakliui žiūrovai, tarp kurių buvo ir universiteto rektorius Artūras Razbadauskas, liko sužavėti jaunų aktorių pasirodymu ir dėkojo už tokios idėjos įgyvendinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių