Klaipėdos jaunimo teatro spektaklyje „Batai“ prabils ir batai, ir jų raišteliai

  • Teksto dydis:

Išlaikydamas publikos pamėgtą ritmo ir dainavimo kryptį, Klaipėdos jaunimo teatras sukūrė judesio ir muzikavimo spektaklį „Batų istorijos“. Tai – mūsų batų istorijos, kurias aktoriai pasakoja pasitelkdami pačias įvairiausias sceninės išraiškos priemones.

Pasak Klaipėdos jaunimo teatro vadovo Valentino Masalskio, į spektaklį atėję žiūrovai išvys beveik valandos trukmės judesio, rimto, dainavimo ir šokio sintezę.

„Batai – mūsų kasdienybės dalis. Jie žino, kur ir kodėl mes ėjome, kada sustojome apsidairyti, nuo ko bėgome, kokie buvo mūsų gyvenimo žingsniai. Batuose gyvena žmonių istorijos, kurias pasakosime žiūrovams, galbūt nesusimąstantiems, kiek daug gali atskleisti kiekviena batų pora“, – teigia režisierius.

Spektaklyje batus išgirsime ir pamatysime kaip atskirus personažus, turinčius skirtingus charakterius. Šokdami, dainuodami ir kitaip muzikuodami aktoriai kurs išraiškingus siužetus, tiek jaunam, tiek vyresniam žiūrovui leisdami patirti, kaip toli keliauja žmogaus vaizduotė, kaip toli žingsniuoja mūsų batai.

„Kai sovietiniais laikais nuvažiuodavau į Sankt Peterburgą, eidavau gatve ir matydavau, kaip vietiniai žiūri į priešais einančiųjų batus. Ir jeigu pamatydavo, kad tavo batai geresni, pakeldavo akis ir į žmogaus veidą pažiūrėti. Kiekvieno mūsų batai labai daug pasako apie mus pačius“, – įsitikinęs V. Masalskis.

Jau lapkričio 29 dieną 18.00 val. Klaipėdos miesto gyventojai turės galimybę pamatyti šį spektaklį Klaipėdos Universiteto mokomajame teatre (Donelaičio g. 4). Po spektaklio žiūrovų taip pat lauks pokalbis su spektaklio režisieriumi Valentinu Masalskiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių