Svečiuose – šiuolaikinio šokio trupė iš Švedijos

  • Teksto dydis:

Šį sekmadienį, spalio 9 d., 17 val. Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre šiuolaikinio šokio kalba į auditoriją kreipsis šokėjai iš Švedijos ir Danijos. Spektaklis „Eldorado“ žada intensyvias patirtis, stebint netikėtų režisūrinių sprendimų pilną choreografinį koliažą su absurdo elementais.

Trys spektaklio personažai egzistuoja Eldorade, kuriame seniai nėra jungiančių bendrų tiesų, o individai gyvena ribojami savo asmeninio požiūrio ir asmeninės tiesos. Atspirties tašku spektaklio kūrybinė komanda pasirinko klasikinį Voltero veikalą „Kandidas, arba optimizmas“. Būtent šio autoriaus pasitelkto absurdiško pasaulio vaizdavimo būdo pėdsakus galima aptikti „Eldorade“.

„Keliame klausimą, kas slypi tuštumose tarp žmonių? Ar galima išplėsti erdvę, kurioje leidžiama būti neteisiam? Ar įmanoma pakeisti savo nuomonę ir giliai suprasti savo priešininką?“, – anot spektaklio choreografės Annos Johansson, tai yra klausimai, keliami „Eldorado“ metu.

Spektaklį inicijavo tarptautinė šokio trupė iš Švedijos „KLO Productions“. Joje šoka trys profesionalūs šokėjai – Rebecca Yates, Fie Dam Mygind ir Sören Linding. Šie šokėjai ne tik pasirodo scenoje, bet ir dirba mokytojais įvairiose šokio mokyklose Europoje.

Tarptautinė komanda Klaipėdoje atsidūrė neatsitiktinai. Klaipėdos muzikinio teatro pažintis su švedais užsimezgė prieš keletą metų, kartu įgyvendinant ES finansuotą projektą BAIT. Praėjusiais metais klaipėdiečiai vyko į Švediją, kur pristatė didžiulio pasisekimo sulaukusį šokio spektaklį „Altorių šešėly“. Tuomet švedams buvo ne tik parodytas spektaklis, bet ir vietos šokėjams vesti meistriškumo kursai. Tarptautinės šokio trupės spektaklis „Eldorado“ yra atsakas į šį vizitą ir tolimesnis tarptautinio bendradarbiavimo plėtojimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių