Švenčianti Klaipėda laukė tamsos – prancūzų kūrėjai žadėjo užvaldyti dangų

Švenčiantis uostamiestis laukė sutemų, kada į dangų pakils iš Prancūzijos atvykusių menininkų instaliacijos.

„Plasticiens Volants“ – dinamiška Prancūzijos kūrėjų komanda tikisi nustebinti uostamiesčio publiką. Vėlų šeštadienio vakarą Piliavietėje į dangų pakilo įspūdingo dydžio pripučiami spektaklio personažai.

Visi spektaklių dalyviai, kuriantys fantastišką veiksmą danguje, publiką neretai nustebinana savo dydžiu, vaizdu bei išmone – unikalūs autoriniai trupės kūrėjų darbai. Anot organizatorių, pavyzdžiui jūrų gyvatės ilgis siekia net 25 metrus.

Į Klaipėdą atvežto spektaklio siužetas: nedidelis perlas ištrūksta iš savo kiauto ir palieka jį, kad pažintų povandeninį pasaulį, kuriame jis sutinka begalę įvairiaspalvių gyvių. Perlo pažinti su žaismingu jūrų arkliuku, kalmaru, egzotine žuvimi, krabu ir užburiančia medūza.

Tačiau ką tik atrastas naujas pasaulis yra kupinas pavojų – perlą kėsinasi praryti grėsmingoji jūros gyvatė.

Įtampos pilnas spektaklis yra vienas labiausiai intriguojančių šios šventės akcentų.

Paskutinius teatralizuotus „Plasticiens Volants“ pasirodymus buvo galima išvysti 2014 metų atidarymo ir uždarymo ceremonijose Olimpinėse žaidynėse Sočyje, 2015 metais Tomorrowland muzikos festivalyje Belgijoje ir 2016 metų Olimpinės žaidynėse Rio de Žaneire, Brazilijoje.

Savo veiklą prancūzų trupė yra pradėjusi 1976 m. ir per 4 kūrybos dešimtmečius pelniusi pasaulinį pripažinimą bei šlovę. Trupės šūkis įkvepia nepaprastiems atradimams. „Užvaldykime dangų!”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių