Pereiti į pagrindinį turinį

Šventiniame koncerte Klaipėdoje – siurprizas

2016-02-16 16:51

Į Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirtą koncertą atėjo keli tūkstančiai klaipėdiečių. Renginys jiems pateikė siurprizų. Orkestrai, atlikėjai pasirodė ne scenoje, o krepšinio aikštelėje. Ekranuose buvo ne tik retransliuojamas renginys, bet ir rodomi tautiniai vaizdai.

Koncertas „Šaukiu aš tautą“, kuris antradienio vakarą, vyko „Švyturio arenoje“, sulaukė didelio klaipėdiečių susidomėjimo. Visi bilietai, kurių buvo apie 4 tūkst., į renginį buvo išpirkti per pirmąsias dvi dienas nuo prekybos pradžios.

Renginio organizatoriai Žvejų rūmai siekė, kad koncertą galėtų pamatyti kuo daugiau klaipėdiečių. Tad du kartus buvo parduodami papildomi bilietai. Išnaudotos net prastesnio matomumo vietos.

Šventiniame koncerte „Šaukiu aš tautą“ pasirodė valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“, Stasio Šimkaus konservatorijos pučiamųjų instrumentų orkestras, Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos berniukų ir jaunuolių choras „Gintarėlis“, atlikėjai Vaida Genytė, Violeta ir Vilius Tarasovai.

Pirmą kartą valstybinei šventei skirtas koncertas vyko ne arenoje sumontuotoje scenoje, o krepšinio aikštelėje.

Žvejų rūmų direktoriaus pavaduotoja Nemira Trakumienė pasakojo, kad toks sprendimas priimtas neatsitiktinai. Orkestrai žiūrovus pradžiugino savo defilė programomis. Dėl to reikėjo daugiau vietos.

„Toks variantas yra brangesnis. Daugiau atsieina apšvietimas. Tačiau projektui gavome finansavimo ir iš Kultūros ministerijos. Tai galėjome sau leisti. Norėjome pradžiuginti miestiečius kitokiu renginiu“, – pabrėžė pavaduotoja.

Taip pat pirmą kartą valstybinei šventei skirto koncerto metu arenoje kabantys ekranai ne tik retransliavo renginį, bet ir buvo scenografijos dalimi. Juose buvo rodomi tautiški vaizdai, vaikų piešiniai, istoriniai kadrai.

„Norėjome, kad renginys būtų iškilus, didingas, modernus, būtų panaudotos priemonės, kurios naudojamos didžiųjų renginių metu“, – pabrėžė N.Trakumienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų