Talento paieškos pro objektyvą

Klaipėdos E.Balsio menų gimnazijos auklėtinis Justinas Steponėnas pirmąją savo kamerą įsigijo būdamas keturiolikos. Nors technika nebuvo nei brangi, nei itin profesionali, jaunuolis pademonstravo puikių rezultatų ir iš savo pomėgio jau uždirba.

"Nebūtina turėti geriausią"

Vasario 16-ąją septynioliktąjį gimtadienį atšventęs Justinas filmavimu, o vėliau – ir fotografavimu susidomėjo maždaug prieš penkerius metus.

Tačiau į šią sritį įniko ne iš karto.

"Bandydamas atrasti save išmėginau įvairius meninius dalykus: kūriau muziką, videofilmukus. Iš pradžių filmavimas, ir ypač – montavimas nesužavėjo. Pamenu, stovyklavome su klasiokais, buvo numatyta daug įdomių veiklų, todėl viską nufilmavau ir sumontavau. Nuo tada supratau, kad tai yra ta sritis, į kurią noriu gilintis", – pasakojo pašnekovas.

Pirmąją filmavimo įrangą Justinas įsigijo būdamas keturiolikos.

Tada, kaip pats sakė, naudojosi pigia ir maža kinų gamybos veiksmo kamera, o po daugiau nei metų, padedant tėvams, nusipirko profesionalesnį – "Canon" firmos fotoaparatą.

Taip Justinas susidomėjo ir fotografija.

Norint sukurti puikius videofilmukus, geriausia įranga pasaulyje nėra būtina.

"Turėdamas veiksmo kamerą vis tiek kūriau videofilmukus, siūliausi filmuoti renginius, nes žinojau, kad, norint sukurti puikius videofilmukus, geriausia įranga pasaulyje nėra būtina", – įsitikinęs pašnekovas.

Vertina originalumą

Fotografavimo ir filmografijos vaikinas mokosi pats, daug padeda internete rasta informacija ar mokykloje įgytos žinios.

"Kasdien skiriu nors po pusę valandos mokymuisi. Mane motyvuoja tokie kūrėjai, kaip Peteris McKinnonas, Matti Haapoja, Chrisas Hau, taip pat Haydenas Pedersenas. Tačiau vien tik aklai atkartoti – negana, stengiuosi į kiekvieną darbą įdėti kažką savito", – atkreipė dėmesį Justinas.

Menų gimnazijos Dailės skyriuje jis neretai užsibūna iki pat vakaro, todėl neslėpė – laiko asmeniniams projektams kartais tenka ieškoti aukojant miegą.

Bendrauti mėgstantis jaunuolis jau spėjo susipažinti ir padirbėti su žinomais Lietuvos atlikėjais, o tai jį dar labiau skatina eiti šiuo pasirinktu keliu.

"Vieno renginio metu atradau šokių studiją "Sfinx", paklausiau, ar galėčiau nufilmuoti treniruotes, taip ir pradėjome bendradarbiauti. Studija man paskolina geresnę įrangą, o aš šokėjams atsilyginu savo darbu", – pasakojo pašnekovas.

Justinas pats inicijavo nemažai projektų: kelias minutes trunkančiame videofilme įamžino šiųmetį Klaipėdos šviesų festivalį, taip pat likus savaitei iki Helovino nusprendė kasdien nufotografuoti po vieną modelį – draugą ar pažįstamą, o socialiniame tinkle "Instagram" surengto konkurso metu net 20 laimėtojų padovanojo nemokamą fotosesiją.

Tikisi dirbti su žvaigždėmis

Viena didžiausių jaunojo menininko svajonių – sukurti muzikinį klipą kuriai nors garsiai užsienio grupei ar atlikėjui.

Justino didelė konkurencija negąsdina, šiuo metu jis mėgaujasi galėdamas daryti tai, kas patinka labiausiai.

Juolab kad iš šios veiklos jam jau pavyksta papildyti piniginę – pirmąjį savo uždarbį atsiėmė prieš metus.

Ateitį klaipėdietis ketina sieti su filmografija ir jau dairosi į užsienio universitetus.

Be minėtų pomėgių, Justinas taip pat kuria elektroninę muziką.

Kadangi profesionali didžėjaus aparatūra – labai brangi, padedamas tėčio jaunuolis pasigamino savo techniką.

"Nusipirkau elektros skydinės dėžutę, mikroschemą, šiek tiek pasidomėjęs suprogramavau ir viską sujungiau. Kuo puikiausiai veikia. Būtų smagu kada nors ją išbandyti viešame renginyje", – šyptelėjo vaikinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebėjimui

Pastebėjimui portretas
O tu nebūk toks pavydus, kad jam sekasi. Reklama yra visada gerai, taip ir susirandama kontaktų. O kas tyliai, tai nebent savo artimųjų vestuves ir laidotuves filmuoja. :)

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Yra žmonių kurie daro tyliai ir sėkmingai nuo panašaus amžiaus ne tik foto/video sferoje ir taip pat iš to gyvena Yra žmonių kam negana augti savarankiškai ir tyliai ir reika reklamos bei užsakomu straipsniu :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių