Tapytojai kvies išbandyti save

Uostamiesčio tapytojai nusprendė Jūros šventės dienomis ne laukti žiūrovų ir meno vertintojų savo galerijose, o patys išeiti į gatves ir dalytis patirtimi bei gebėjimais su praeiviais.

"Esame pastebėję, kad į parodų atidarymus ateina tie patys žmonės. Kartą teko kalbėtis su verslininku, kuris atviravo manantis, kad tokie renginiai – tik saviems, todėl jiems į parodų atidarymus eiti nejauku. Mat ten vaišinamasi, bendraujama, taip susidaro įspūdis, kad žmonės iš gatvės ten gali būti nepageidaujami. Norime paneigti šį mitą ir tapti artimesni klaipėdiečiams bei visiems šventės svečiams", – sakė Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus Tapytojų sekcijos pirmininkė Dalia Čistovaitė.

Svarstydami, kaip įsiterpti į Jūros šventės renginių gausybę, uostamiesčio tapytojai nusprendė parodyti savo darbus atvirame ore.

Nuo galimo lietaus paveikslus jie pridengs palapine, kurią ketinama pastatyti Turgaus gatvėje, šalia aikštės, kurioje yra stovėjusi Šv. Jono bažnyčia.

Menininkai ne tik žada rodyti savo darbus, bet ir pakviesti šventės dalyvius pabandyti tapyti.

Tam dailininkai paruoš drobes, atsineš dažų ir leis kiekvienam norinčiajam pasidarbuoti teptuku.

Profesionalai pasiryžę padrąsinti, patarti, o jei reikės, vienu kitu potėpiu ištaisyti pradedančiųjų klaidas. Tai turėtų būti padrąsinimas polinkį menams turintiems žmonėms, o tiems, kurie teptuką rankose laikė tik būdami mokiniai, paskatinimas nebijoti iššūkių.

Menininkai nusiteikę padėti patirti nepakartojamą kūrybos džiaugsmą. Nutapytus darbus žmonės galės parsinešti namo.

Tokia improvizuota tapybos studija ir tapytojų darbų paroda veiks visas tris Jūros šventės dienas.

Galbūt pažintis su diplomuotais tapytojais paskatins ne vieną apsilankyti galerijose ir taip atrasti meno pasaulį.


Šiame straipsnyje: tapytojaitapybaJūros šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mane sudomino.

Mane sudomino. portretas
Pasistengsiu būti

uz-tapyba

uz-tapyba portretas
TIK NEGAILEKITE DALINTIS, YPAČ KURIE SIEKIA EITI TAPYBOS KELIIU, ĮSILEISKITE NAUJŲ TAPYTOJŲ Į SAVO GRETAS. ;) IR NE diplomuoti, o turintys PAŠAUKIMĄ tapyti, kurti grožį.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių