Tapytojos E.Brinkytės „Procesas“ – Rūtų galerijoje Klaipėdoje

„Procesas“ – taip klaipėdietė tapytoja Egidija Brinkytė pavadino savo parodą, kuri penktadienį atvers lankytojams duris uostamiesčio Rūtų galerijoje.

Kodėl būtent „Procesas“?

„Kafkiškasis procesas jau baigėsi, prasideda kitas, naujas procesas. Kaip ir gyvenime, taip ir kūryboje – pokyčiai reikalingi, – teigė autorė. – Parodoje pristatysiu visiškai kitokius, gal net man nebūdingus, bet pačius naujausius, šiemečius, niekur dar neeksponuotus paveikslus. Šios abstrakcijos yra maža kruopelytė užuominos apie mano tolimesnius darbus. Apie mano kitą probleminį lauką, kitą požiūrį ir kitą mąstymą.“

Net kelias meno mokyklas baigusi ir vėl studijuojanti, keliavusi po Alpes ir jas tapiusi, mokiusi vaikus dailės, liejusi akvareles ir pasinėrusi į molbertinę tapybą E.Brinkytė tvirtina, kad jai tai – kaip nepagydoma liga.

„Pradėdama tapyti turiu tik begalinį norą tai daryti, tiesiog bedirbant pasąmonėje gimsta spalvų šėlsmas, potėpiai, stilizuotos, abstrahuotos formos, nors sieloje nesu grynosios abstrakcijos gerbėja. Kartais noriu sukurti eilėraštį ir perteikti jį spalvomis“, – sakė tapytoja.

Šiemet ji jau surengė personalines tapybos parodas Šiaulių universiteto bibliotekoje („Revertetur“) ir gimtinėje – Pajūrio S.Biržiškos gimnazijos jubiliejaus proga. Aktyvi, nuolat kurianti menininkė šiąvasar viešėjo Anykščiuose, kur dalyvavo plenere ir parodoje „Anykščiai – angelų miestas“. Jos darbai buvo eksponuojami Vilniuje, LDS galerijoje „Arka“ veikusioje parodoje „Iš mano kišenės 13. Cvieks“, Panemunės pilyje Jurbarko rajone, kur vyko miniatiūrų tapybos konkursas Lidijos Meškaitytės premijai laimėti. Ir dabar ji ruošiasi net kelioms teminėms parodoms, kurios rengiamos Janinos Monkutės-Marks muziejuje-galerijoje Kėdainiuose („Juoda šviesa 2. Eksperimentai“), „Laiptų galerijoje“ Šiauliuose („Jau atvažiuoja Šv. Kalėda“) ir kitur.

„Greitai mano personalinės parodos Klaipėda nepamatys, – prasitarė Egidija. – Nesakau, kad nebedalyvausiu parodose, žinoma, bendrų parodų yra begalė, vos spėju jose suktis, bet... Tiesiog nuo rugsėjo pradėjau studijuoti tapybos magistrantūroje Šiaulių universitete, dieniniame skyriuje, tai didžiąją dalį laiko dabar ten ir praleidžiu, kiekvieną savaitę blaškausi tarp dviejų miestų – Šiaulių ir Klaipėdos...“

E.Brinkytės tapybos vernisažas – lapkričio 8 d. 17.30 val. Klaipėdos Rūtų galerijoje (Danės g. 9), kur paroda veiks iki gruodžio 11 d.

Vizitinė kortelė

E.Brinkytė gimė 1982 m. rugpjūčio 6 d. Šilalės rajono Pajūrio miestelyje.

2001–2004 m. studijavo Kauno kolegijoje J.Vienožinskio menų studijų centre ir įgijo molbertinės tapybos kūrinių restauratoriaus ir konservatoriaus specialybę.

2004–2006 m. Šiaulių universiteto Menų fakultete studijavo dailės ir dizaino specialybę, kartu įgydama dailės pedagoginę kvalifikaciją.

Nuo 2006 m. surengė 16 autorinių tapybos parodų. Dalyvavo bendrose meno parodose, projektuose ir pleneruose Lietuvoje bei užsienyje.

Jos tapybos darbų turi įsigiję privatūs kolekcininkai Lietuvoje, taip pat Žemaičių dailės muziejus Plungėje ir Angelų muziejus Anykščiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių