Ukrainai – palaikymo renginiai Klaipėdoje

Visoje Lietuvoje kasdien vykstant įvairioms Ukrainos palaikymo akcijoms, Klaipėdoje taip pat startuos muzikos atlikėjų koncertai ir kino teatrų renginiai. Visi už bilietus surinkti pinigai bus pervedami organizacijai "Blue / Yellow", kuri Ukrainą remia nuo 2014-ųjų.

Jau šiandien, kovo 3-iąją, 19 val., visi uostamiesčio gyventojai kviečiami į Žvejų rūmuose vyksiantį paramos koncertą.

"Į Žvejų rūmus atvyks daug grupių, visos jos koncertuos nemokamai. Klaipėdos savivaldybė koncerto salę suteiks nemokamai, kompanija "Prodigy" ir "Live video" renginį aptarnaus taip pat nemokamai. Bilietai.lt atsisakė komisinio mokesčio. Todėl visa surinkta suma, neišleidus niekur kitur nė euro, bus skirta "Blue / Yellow" organizacijai", – sakė Klaipėdos laisvalaikio asociacijos vadovas Jevgenijus Sokolovas.

Koncertuos grupės "Royce", "Man-go", "Pikaso", "69 Danguje".

Dainomis džiugins atlikėjai Steponas Januška ir grupė "Studija", Deivis, Žilvinas Žvagulis, Ingaja, Clara Giambino, Karolis Rupkus, Kultūros centro Žvejų rūmų mišrus choras "Cantare", Klaipėdos violončelių kvartetas kartu su Šeiko šokio teatru, "Voiceless", "Perk-unija".

Žmonės galės paaukoti pinigų dviem būdais – pirkdami bilietą internetu ir atvykę į Žvejų rūmus.

Koncerto pradžioje bus giedamas Ukrainos himnas.

"Šiuo metu deriname su ukrainiečių bendruomenėmis, kad ir jie prisidėtų prie koncerto. Žmonėms, atvykusiems iš Ukrainos, dalyvavimas koncerte – nemokamas. Į koncertą kviečiame visus, nes tai yra būdas ne tik suteikti kažką asmeniškai, bet ir parodyti solidarumą", – kvietė J.Sokolovas.

Kovo 4-ąją Klaipėdos kultūros fabrike prasidės dviejų dienų ciklas – palaikymo akcija visiems Klaipėdoje gyvenantiems ukrainiečiams.

Kovo 4 d. 18 val. Kultūros fabrike, antrame aukšte, salėje B, vyks Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) studentų dviejų dalių muzikinis spektaklis.

19 val. Kultūros fabriko languose, kurie matomi iš Jono kalnelio pusės, vyks meninė ukrainiečių palaikymo akcija.

Susirinkusius džiugins Šeiko šokio teatras, Klaipėdos jaunimo teatras, "Taško" teatras ir LMTA studentai.

Kovo 5 d. 16 val. Kultūros fabriko pirmame aukšte, kino salėje, kino teatras "Arlekinas" rodys ukrainiečių ir lietuvių kurtą filmą "Mėlyna kaip apelsinas žemė".

Renginių metu surinktos lėšos taip pat bus skiriamos organizacijai "Blue / Yellow".


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojepalaikymas Ukrainairenginiai Klaipėdoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių