Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainiečių dovana – spektaklis „Gyvūnų istorijos“

2023-04-12 06:46

Tarptautinę kultūros dieną, balandžio 15-ąją, Klaipėdos dramos teatras (KDT) kartu su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus (LRK) organizacija rengs šventinį vakarą, kurio metu atėjusieji turės progą pamatyti ukrainiečių aktorių kūrybinės komandos „AMÆNTES“ spektaklį „Gyvūnų istorijos“.

Tikslas: renginio metu surinktos lėšos bus perduotos iniciatyvai „Vienybė težydi!“.
Tikslas: renginio metu surinktos lėšos bus perduotos iniciatyvai „Vienybė težydi!“. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Žiūrovo bilietas – auka

Spektaklis bus rodomas KDT Mažojoje salėje 19 val.

Žiūrovo bilietas – auka nuo karo bėgantiems ukrainiečiams. Spektaklis bus rodomas ukrainiečių kalba su lietuviškais subtitrais.

KDT ukrainiečiams skirta akcija „Vienybė težydi!“ vyks pirmą kartą. Ši iniciatyva kviečia visuomenę remti šiuo metu Lietuvoje gyvenančius negalią turinčius žmones ir jų šeimas iš Ukrainos, kadangi jiems itin sunku susirasti darbą, greičiau įsilieti į bendruomenę, lankytis pas gydytojus.

Tad surinkta parama bus skiriama minėtai iniciatyvai, plačiau ją pristatys renginyje dalyvausianti LRK atstovė.

Gali euru prisidėti, o gali ir be euro ateiti.

Tikimasi pilnos salės

Pasak KDT kultūros projektų koordinatorės Linos Lencevičiūtės, į renginį užsiregistravo jau nemažai žmonių, tikimasi sulaukti pilnos KDT Mažosios salės.

„Tikslas – ne vien tik aukų rinkimas, čia yra ir empatijos skatinimas. Kultūra skatina savitarpio supratimą, būrimąsi ir tą pačią empatiją. Tai visiškai individualus reikalas, vienas gali prisidėti, kitas gali visai neprisidėti. Gali euru prisidėti, o gali ir be euro ateiti“, – pažymėjo pašnekovė.

Lina Lencevičiūtė. D. Rimeikos nuotr.

Veikia ir dienos centras

Ji taip pat pasakojo, kad KDT jau metus veikia ukrainiečių vaikų dienos centras, kuriame jie užsiima įvairiomis veiklomis.

„Yra 30 vaikų, buvo dvi pedagogės ukrainietės, dabar likusi viena, nes kita išvažiavo į Ukrainą. Tokią humanitarinę pagalbą teikiame jau metus, bet iniciatyvą, kad būtent renginio metu aukotų, rengiame pirmą kartą. Gal ir vaikai ateis. Spektaklis vadinasi „Gyvūnų istorijos“, skirtas nuo 14 metų, tad jaunesni vaikai gali ir nesuprasti kai kurių dalykų“, – tikino L. Lencevičiūtė.

„Gyvūnų istorijos“ susideda iš 11 absurdiškų istorijų apie gyvūnus, bandančius pažinti save ir rasti savo vietą pasaulyje. Tame pasaulyje diena virsta naktimi, o gyvybė stebima mirties akimis.

Pernai prasidėjus karui Ukrainoje, Lietuvos muzikos ir teatro akademija sudarė sąlygas Klaipėdos fakultete šešiems Kijevo nacionalinio I. K. Karpenko-Karyi teatro, kino ir televizijos universiteto IV kurso studentams pabaigti bakalauro studijas ir gauti aukštosios mokyklos diplomus. Po studijų šie jauni ukrainiečiai aktoriai susibūrė į trupę „AMÆNTES“.

Renginyje planuoja dalyvauti ir KDT aktoriai: Jonas Viršilas, Jonas Baranauskas, Eglė Barauskaitė-Meškauskienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų