Uostamiesčio kino klubo ruduo prasidės „Lietinga diena Niujorke“

  • Teksto dydis:

Rudens sezoną Klaipėdos kino klubas „8½“ pradės rugsėjo 9 d. 18 val. Kultūros fabriko kino salėje (Bangų g. 5A) parodydamas romantinę komediją „Lietinga diena Niujorke“ (2019 m., JAV, 92 min., anglų kalba, subtitrai – lietuvių kalba).

Ji tikrai praskaidrins lietingą rudeninę nuotaiką. Filmo režisierius ir scenarijaus autorius Woody’s Allenas jau ne kartą įrodė, kad sugeba tai padaryti tokiais įsimintinais savo filmais, kaip „Manhatanas“, „Hana ir jos seserys“ , „Anė Hol“, „Vidurnaktis Paryžiuje“ ar „Į Romą su meile“. Savo kūryboje jungdamas džiazą, filosofiją, Fellini ir Bergmaną, jis sukūrė savitą kino stilių ir humorą, kuris lengvai atpažįstamas bet kuriame jo filme. Šį kartą režisierius sugrąžina į savo mylimą Niujorką. W.Alleno filmų operatoriaus, trijų „Oskarų“ laureato Vittorio Storaro meistriškumo dėka juostoje akis džiugina nuostabūs miesto vaizdai ir stilingi herojų kostiumai, gaivi fortepijono muzika ir neerzinantis montažas – viskas, ko reikia maloniai šio filmo peržiūrai kino teatre, o ne kompiuterio ekrane.

Filmo istorijos centre – jauna pora. Ešlė ir Getsbis (aktoriai Elle Fanning ir Timothée Chalametas) gavo progą praleisti dieną „niekada nemiegančiame mieste“. Ešlė, siekianti karjeros ir sėkmės, dar turės skirti pora valandų interviu su žymiu Amerikos filmų režisieriumi Rolandu Polardu (akt. Lievas Schreiberis), o visą likusį laiką įsimylėjėliai galės leisti kaip nori. Tuo metu Getsbis, gyvenimo nuotykiams lengvai pasiduodantis jaunuolis, pasineria į nenuspėjamą gimto miesto įvykių srautą. Ir šie įvykiai pasisuka kiek kita linkme nei tikėjosi. Akivaizdu, kad Ešlei ir Getsbiui ateina rimtų išbandymų metas, po kurių jie galiausiai supras, ar jiems lemta būti kartu, ar vis dėlto teks pasukti skirtingais keliais. Filmas leidžia suvokti vieną tiesą – žmonės kartais nesugeba pasirinkti sau tinkamo partnerio. Ši romantinė komedija skirta žiūrovams nuo 13-os metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių