Uostamiesčio Žvejų rūmuose – dainų karuselė su ansambliu „Quorum“

  • Teksto dydis:

Gruodžio 11 d. 12 val. į koncertą visai šeimai Klaipėdos žvejų rūmuose kviečia vyrų vokalinis ansamblis „Quorum“. Šventiniame koncerte „Dainų karuselė vaikams ir ne tik vaikams“ skambės nuotaikingos vaikiškos ir ne visai vaikiškos dainos, įvairių autorių sukurtos pagal vieno žymiausių lietuvių poetų, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, Gedimino ordino kavalieriaus Sigito Gedos eiles.

S. Gedos eilėse slepiasi daug būtų ir nebūtų dalykų, jos kupinos stebuklų, išsigalvojimų, nuskraidinančių į svajonių pasaulį. Poetas vienas pirmųjų vaikų pasaulį sulygino su suaugusiųjų pasauliu. Jis sakydavo, kad kurdamas eiles girdi muziką. Tad nenuostabu, kad daug lietuvių kompozitorių rinkosi S. Gedos eiles vaikiškoms dainoms, kurios kartais atrodo visai ne vaikiškos. Šias dainas žino, mėgsta, moka ir dainuoja ne tik vaikai, bet ir jauni tėveliai bei jauni seneliai, kurie, išgirdę „Quorum“ atliekamus kūrinius, prisimins vaikystę ar jaunystę. Publika galės padainuoti kartu su atlikėjais. Skambės Laimio Vilkončiaus „Riešutų žydėjimas“, Vytauto Kernagio „Vaikai po lelijom“, Arvydo Vilčinsko „Kas kur yra“, Laimio Vilkončiaus „Senos mašinėlės“, Neringos Čereškevičienės „Baltoji varnelė“ ir „Televizorius“, Vadimo Kamrazerio „Du maži balti pingvinai“, Algirdo Klovos „Motulės daina“ ir daug kitų populiarių dainų. Koncertą praturtins ir smagios, nuotaikingos kalėdinės kompozicijos. Visos koncerte skambėsiančios dainos yra jaudinamai gražios, melodingos, šviesios ir lyriškos, linksmos ir ritmiškos. „Quorum“ tikslas – savo atlikimu pasiekti visų klausytojų širdis.

Atėjusieji pasiklausyti „Quorum“ ansamblio „Dainų karuselės“ įsitikins, kad jiems dainuojant nereikia jokių instrumentų. Bet nereikėtų nustebti, jei netikėtai pasigirs trombonas ar trimitas. Mušamieji ritmą palaikys tikrai, bet visa tai tebus apgaulė. Skambės tik šeši vyriški balsai ir spalvingos, linksmos dainos. Visa tai vadinasi a cappella.

Ansamblis „Quorum“ skaičiuoja jau aštuonioliktus kūrybinės veiklos metus (įkūrėjas ir meno vadovas – Vitalijus Neugasimovas). Laikui bėgant jo sudėtis keitėsi, tačiau pavadinimas ir reikšmė liko tokie patys. „Quorum“ – tai ne choras, o minimalus dainininkų skaičius, kurio užtenka, kad a cappella dainuojama muzika gerai skambėtų. Pasitelkę vokalinę perkusiją – beatbox’ą, ansamblio dainininkai savo balsais sukuria nepakartojamą, beveik instrumentinį skambesį. Šventiniame koncerte dainuos kontratenoras Laimonas Bendaravičius, tenorai Andrius Bartkus ir Marius Turlajus, baritonas Gintautas Skliutas, bosas Romanas Savickas ir beatbox’eris Šarūnas Navickas.

P. S. Ir dar viena paslaptis, kurios nereikėtų iš anksto pranešti mažiesiems žiūrovams: po nuotaikingo koncerto klausytojus pasveikins Kalėdų Senelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė  portretas
Kada toks nuostabus koncertas suskambės Kaune. Labai kviečiam. O gal aš ką nors praleidau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių