Uostamiestyje – Kūčiukų šventė

Klaipėdoje toliau karaliauja Kalėdų dvasia. Teatro aikštėje sekmadienio pavakarę surengtoje Kūčiukų šventėje klaipėdiečiai ragavo kūčiukus bei šiltą arbatą. Sekmadienį šiluma ir gerumu dalijosi uostamiesčio verslininkai. Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centre surengtos ir kūčiukų gaminimo dirbtuvės.

Aplink Klaipėdos eglutę ir toliau dūzgia miestelėnai. Kaip ir kiekvieną savaitgalį po Kalėdų eglės įžiebimo, šį sekmadienį viena centrinių miesto aikščių, nors ir nebuvo sausakimša, tačiau skleidė didžiųjų švenčių laukimo nuotaiką.

Šįkart gerumu su miestelėnais dalijosi gerai žinomi uostamiesčio verslininkai. Jie klaipėdiečiams siūlė paragauti kalėdinių skanėstų bei arbatos.

Tradiciškai šventės lankytojai buvo kviečiami aukoti labiausiai vargstantiems. Klaipėdiečių aukas maltos ordino savanoriai kartu su karšta sriuba išdalins uostamiesčio bėdžiams.

Pabendravę su miesto verslo atstovais bei išsidūkę su nuotaikingais šventės animatoriais gyventojai traukė į Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centrą (TIC). Čia miestelėnams surengtos kūčiukų gaminimo dirbtuvės.

Linksmai besišnekučiuodami klaipėdiečiai bei TIC darbuotojai gamino tradicinį Kūčių stalo patiekalą. Kūčiukus kepė specialiai pastatytoje krosnyje.

Šventiniai renginiai miesto gyventojų laukia ir ateinančią savaitę.

Ketvirtadienį 13 val.Teatro aikštėje vyks miškininkų akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių