Uostamiestyje viltingai skambės Atvelykio muzika

  • Teksto dydis:

Atvelykio sekmadienį dviejų šalies miestų atlikėjus sujungs prisikėlimo nuotaika ir sakralinė muzika. Klaipėdos choras „Aukuras“, Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ ir dirigentas Giedrius Vaznys kvies išgirsti ir pajausti atsinaujinimą su sakraline muzika, kuri skleisis po Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčios skliautais.

Klaipėdos choras „Aukuras“ kitais metais minės kūrybinės veiklos 30-metį. Choras yra aktyvus Klaipėdos muzikinio gyvenimo dalyvis. Jo repertuarą sudaro įvairių epochų ir stilių bažnytinė ir pasaulietinė muzika, džiazo kompozicijos, spiričiuelių aranžuotės, edukacinės programos. „Aukuras“ yra 14-os tarptautinių konkursų laureatas. Jo koncertinėje biografijoje – šimtai pasirodymų ne tik Lietuvoje, bet ir Tailande, Izraelyje, Kanadoje, JAV, Meksikoje, daugelyje Europos šalių.

Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ – vienas Kauno miesto simbolių, rengiantis sudėtingas ir spalvingas pučiamųjų muzikos programas. Savo pasirodymų geografinėmis kryptimis jis yra pasirinkęs Šiaurės Airiją, Italiją, Suomiją, Prancūziją, Šveicariją, Lenkiją. Pastaraisiais metais orkestras inicijuoja ir įgyvendina ambicingus projektus su užsienio solistais, dirigentais, muzikos autoriais ir aranžuotojais. Gausiame „Ąžuolyno“ repertuare – operų, operečių, miuziklų programos, lietuvių ir užsienio autorių kūriniai, taip pat džiazo ir estradinė muzika.

Du kolektyvai kartu parengė programą, kurioje pakiliai ir viltingai skambės pluoštas užsienio ir lietuvių autorių giesmių. Koncertą vainikuos Nyderlandų kompozitoriaus Jacobo de Haano „Missa Brevis“ („Trumposios mišios“).

„Dvasinga ir emocionali muzika interpretuojama dėmesingai ir profesionaliai“ – tokių nuostatų laikosi Kauno pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolynas“ vyr. dirigentas G.Vaznys. Jam antrina Klaipėdos choro „Aukuras“ meno vadovas Alfonsas Vildžiūnas, dainavimą ir giedojimą pristatydamas kaip tauriausią sielos muziką.

Atradę bendrų gijų, Kauno ir Klaipėdos kolektyvai pirmą kartą susijungė programai, kurioje sakralinės muzikos kūriniais linki pajausti atsinaujinimo ir prisikėlimo dvasią. Antrąją Velykų dieną ši programa nuskambėjo Kaune, o dabar ją išgirs klaipėdiečiai. Šis nemokamas Klaipėdos koncertų salės rengiamo festivalio „Klaipėdos muzikos pavasaris“ koncertas vyks balandžio 24 d. 19 val. Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių