Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje vyks J. Leitaitės meistriškumo kursai ir pasirodymas

2015-03-19 15:26
DMN inf.
Judita Leitaitė
Judita Leitaitė / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

Klaipėdos universiteto Menų fakulteto koncertų salėje kovo 25 d. 18 val. skambės suomių, norvegų, rusų, žydų, italų, prancūzų , lietuvių kompozitorių kūriniai ir bus pristatytas naujausias albumas „Nuostabus vakaras“, įrašytas su Šv. Kristoforo orkestru (meno vadovas Donatas Katkus).

Proga išties išskirtinė – dainininkė J. Leitaitė neseniai atšventė 30 metų profesionalioje scenoje jubiliejų. Klaipėdos universiteto Menų fakultete atlikėja koncertuos su pianiste Rūta Mikelaityte-Kašubiene (Danija).

„Man, kaip atlikėjai, turinčiai ilgametę istoriją ir Lietuvos, ir tarptautinėse scenose, labai svarbu dalintis žiniomis ir su jaunąja muzikuojančia karta. Juk pačiai teko stažuotis pas garsius ir visame pasaulyje pripažintus scenos meistrus Austrijoje, Italijoje, JAV, Vokietijoje, Rusijoje, kur įgijau neįkainojamos patirties, todėl žinau, kaip svarbu jaunam žmogui plėsti akiratį ir kuo anksčiau pradėti galvoti apie savo karjerą“, – sako J. Leitaitė.

„Smagu, kai po kelių tylos mėnesių su Judita vėl susitinkame koncerto scenoje – abi kvėpuojame tuo pačiu ritmu, suprantame viena kitą be žodžių, taip pasinerdamos į svaigų kūrybos bei interpretacijos džiaugsmą. Tai – dovana“, – sakė koncertui Klaipėdos universiteto Menų fakultete besiruošianti R. Mikelaitytė-Kašubienė.

Solistė Judita Leitaitė - tarptautinių konkursų laureatė, viena iš ryškiausių kamerinės muzikos atlikėjų, aktyviai koncertuojanti Lietuvoje ir užsienyje. Už nuopelnus Lietuvos kultūrai apdovanota Vytauto Didžiojo ordino Riterio kryžiumi, o 2005 m. jai paskirta Vyriausybės kultūros ir meno premija. 2015 m. J. Leitaitei įteiktas Kultūros ministerijos Garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Pianistė Rūta Mikelaitytė - pirmoji pianistė LMTA, baigusi koncertmeisterio specialybės aspirantūrą, daugelio Lietuvos bei užsienio atlikėjų scenos partnerė. Su dainininke Judita Leitaite kūrybinė draugystė sieja jau daugiau nei 15 metų. Kartu surengta daugybė įsimintinų koncertų Lietuvoje, JAV, Rusijoje, Danijoje.

J. Leitaitės meistriškumo kursai

Kamerinės muzikos atlikėja J. Leitaitė kovo 25 d. Klaipėdos universiteto Menų fakultete surengs išskirtinį susitikimą su studentais ir dėstytojais, kurio metu muzikos paslapčių besimokantys jaunieji atlikėjai turės galimybę dalyvauti meistriškumo kursuose. Juose ilgametę patirtį turinti solistė pasidalins sėkmingos muzikinės veiklos „receptais“, atskleis vokalinio meno paslaptis, neaprašytas vadovėliuose, konsultuos, kaip sudaryti koncertinę programą ir rasti nišų muzikinei veiklai.

Meistriškumo kursuose studentai turės galimybę iš pirmų lūpų išgirsti apie vokalinio meno užkulisius. L. Leitaitė įsitikinusi, kad be teorinių žinių jauniesiems atlikėjams reikia kuo ankščiau pradėti galvoti apie savo karjerą. „Praktinio konsultacinio pobūdžio užsiėmimo metu kalbėsime apie tai, kaip sudaryti koncertinę programą, kaip rasti erdvių koncertams, kaip elgtis scenoje. Juk atlikėjo įvaizdis – irgi labai svarbus dalykas. Taigi, aptarsime, kaip solistas turi rūpintis savimi, kaip saugoti balsą, kaip formuoti savo įvaizdį visuomenėje“, – pristatė solistė J. Leitaitė.

J. Leitaitės vedami meistriškumo kursai Klaipėdos universiteto Menų fakultete vyks kovo 25 d. (trečiadienis), nuo 13 val. iki 15 val. Registracija į kursus tel. 8 624 45915. Vakarinė koncertinė programa – nuo 18 val. Bilietus į vakaro koncertą galima įsigyti www.bilietai.lt

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų