Vakaro koncertus vainikavo Jūros šventės fejerverkas

Jūros šventė pasiekė kulminaciją – šeštadienio vakarą minios žmonių suplūdo į didžiausias muzika alsavusias uostamiesčio erdves.

Sausakimša Teatro aikštė šeštadienio vakarą mėgavosi melodijomis, kurias myli ir jaunas, ir senas.

Jūros šventės dalyviams čia skambėjo vilniečių kolektyvo perdainuotos legendinės „Hiperbolės“ dainos. Charizmatiškas ir kaip visada geros nuotaikos nestokojantis Stepas Januška visiems puikiai pažįstamais grupės „Studija“ šlageriais išjudino visą Teatro aikštę.

Net prie staliukų sėdintys ir užkandžiaujantys žmonės stojosi iš vietų išgirdę tokias dainas, kaip „Spindulys“ ar „Draugams“.

Ypatingai šiltai buvo sutiktas klaipėdiečių mėgstamas kūrinys „Dabartis“, kurį drąsiai būtų galima pavadinti uostamiesčio himnu.

35 m. jubiliejų rudenį švęsianti ir visada tik „gyvai“ grojanti grupė „Studija“ sceną užleido Mantui, kuris atliko koncertinę programą „Queen Show“. Fredžio Merkurio ir grupės „Queen“ sugrotos dainos dar kartą įrodė, jog gera muzika – nesensta. Besilinksminanti publika kartu su Mantu traukė tokius kūrinius, kaip „Radio Ga Ga“, „Bohemian Rapsody“ bei „Friends will be friends“.

Vakaro pradžia Kruizinių laivų terminale, nebuvo tokia įspūdinga, kaip Teatro aikštėje – palyginus su ankstesnių metų vakariniais koncertais – čia apsilankė gerokai mažiau žmonių.
Šeštadienio vakarą susirinkę Jūros šventės dalyviai terminale klausėsi jaunatviškos lietuviškos ir užsienio grupių muzikos.

Tarptautinė muzikos fiesta „Su muzika aplink pasaulį“ į sceną sukvietė lietuvaičius „Karma“, amerikiečius „Lord’s Bishop Rock“, latvius „All Day Long“ ir austrus „Hotsawce“.
Koncerto „vinimi" taps Karibų muzikos grupė „Trafassi“ iš Olandijos, kuriai šiemet teko garbė linksminti naujojo Nyderlandų karaliaus inauguracijos svečius. Aistringa Karibų muzika ir muzikantus lydėjusios ugningos tamsiaodės šokėjos į šeštadieninė Jūros šventės programą įnešė temperamento ir egzotikos. Nors koncerto pradžioje miestiečiai nebuvo itin emocionalūs, iškalbos nestokojantis grupės vokalistas, išjudino publiką.

Dvyliktą valandą, skambant paskutiniams Karibų muzikos ritmams Kruiziniame laivų terminale ir Manto atliekamai dainai „We are the champions“, dangų nušvietė įspūdingas fejerverkas, kurį šiais metais Klaipėdai dovanojo bendrovė „Fortum Klaipėda“.

Nors buvo žadėta, kad fejerverkas truks 10 minučių, tačiau jis tęsėsi apie 6-7 minutes. Tačiau tai nesutrukdė ovacijomis sutikti ir palydėti reginį danguje. Nutilus fejerverkui, šventės dalyviai plojimais dėkojo už nepakartojamas akimirkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

norway

norway portretas
Klaipeda-king city

nuomone

nuomone portretas
na va, o visi skundei atseit popso reikia. reikia geros muzikos tiesiog ir viskas. profesionalumo. ir termianele buvo smagu - tie rimtai tikrai latino tikrai smagiai klausesi. teatro aiksteje - studija nereali, mantas taip pat super. minios besilinksminanaciu man atrodo pasako savo.

jonis

jonis portretas
Teko buti teatro aikstėje, tai Studijos ir Manto koncertai nepakartojami. Dienos metu Meridiano aikštėje koncertavo Donalda, tai neapsakomai nyku, žiobčiojimas pagal fonogramą, kada pradėsime gerbti žiūrovus,
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių