Vakarų Lietuvos dainų šventė: čia susirinkę – mūsų valstybės kūrėjai

Uostamiestyje prasidėjo Vakarų Lietuvos dainų šventė, į kurią susirinko beveik 7 tūkst. dalyvių. Dainų šventės pradžią iškilmingai pažymėjo dalyvių eisena, prasidėjusi nuo pat Klaipėdos senamiesčio ir lydėjusi dalyvius, žiūrovus iki pat Vasaros Estrados, kur ir vyksta pagrindinė renginio dalis. Šimtai klaipėdiečių pasinėrė į tautiškų dainų skambesį.

Įspūdinga eisena

Šių metų Vakarų Lietuvos dainų šventė skirta paminėti garbingą Lietuvos Dainų švenčių šimtmetį.

Dainų šventės renginį, skirtą Lietuvos Dainų šventės šimtmečiui paminėti, iškilmingai pradėjo dalyvių eisena, kurioje skambėjo įvairios dainos, chorų, ansamblių, orkestrų ir kitų dalyvių šūkiai, skanduotės.

Kai kurie kolektyvai klaipėdiečiams ir miesto svečiams savo pasirodymus rodyti pradėjo eisenos metu, važiuodami įvairiu transportu, skambindami būgnais ar grodami pianinu.

Gretos Namentkevič nuotr.

Iškilminga pradžia

Pagrindinė renginio dalis prasidėjo Dainų šventės iškilmingu vėliavos nešimu ir jos iškėlimu, vėliau susirinkę dalyviai, klaipėdiečiai ir miesto svečiai kartu giedojo valstybės himną.

Dainų šventės pradžioje žodį tarė ir uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus, žmonėms linkėdamas švęsti Lietuvą.

„Sveikinu visus su Vakarų Lietuvos Dainų šventės šimtmečiu. Neabejoju, kad mūsų valstybės žmonės, čia susirinkę dalyviai ir svečiai, puoselėjantys šalies tradicijas, dainuojantys lietuvių kalba, jie – mūsų valstybės kūrėjai“, – sakė A. Vaitkus.

Dainų šventėje dalyvauja daugiau nei 6500 dalyvių, per 270 kolektyvų, vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų chorų, vokalinių ansamblių, tautinių instrumentų orkestrų ir ansamblių, tradicinių kanklių ansamblių, skudučių ansamblių, liaudiškos muzikos kapelų ir šokių kolektyvų iš 70 Lietuvos miestų ir miestelių.

Gretos Namentkevič nuotr.

Dainų šventė – tradicija

Vakarų Lietuvos krašto dainų šventė – tai tradicija, kuri šiame krašte bene didžiausia ir menanti turtingą ir prasmingą Lietuvos Dainų švenčių vyksmą.

Kaip teigė Vakarų Lietuvos dainų šventės meno vadovas ir direktorius, uostamiesčio chorinės bendrijos „Aukuras“ tarybos pirmininkas, ir Klaipėdos universiteto mišraus choro „Pajūrio aidos“ meno vadovas, docentas Algirdas Šumskis, Dainų šventė – tai mūsų tautos sakralinis reiškinys, o ir vieta, tartum tautinės bei chorinės kultūros bažnyčia, kurioje vyksta Dainų švenčių apeigos, atlaidai, kaip aukščiausias tautos dvasinis virsmas, kurioje liudijama bei išpažįstama tautos savastis, būdas ir būtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svečias

Svečias portretas
"skambindami būgnais ar grodami pianinu"... Gerbiama žurnaliste, pianinu skambinama, o ne būgnais.

A'neee?..

A'neee?.. portretas
Sakot valstybės kūrėjai? Tai ir Šurajevas buvo?:D)

Anonimas

Anonimas portretas
SAUNU !
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių