Pereiti į pagrindinį turinį

Vasara – su gera knyga iš bibliotekos

2014-07-04 14:30
DMN inf.
Trys naujos knygos – trys įdomios istorijos.
Trys naujos knygos – trys įdomios istorijos. / Organizatorių nuotr.

Į Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos fondus kas mėnesį atkeliauja maždaug 180 pavadinimų naujų knygų, vaizdo ir garso dokumentų, kuriais biblioteka ragina pasinaudoti.

Kiekvieno pavadinimo leidinių nuperkama iki 17 egzempliorių. Nebūtina atvykti į biblioteką, pakanka apsilankyti jos interneto svetainėje www.biblioteka.lt, kad sužinotum naujienas ir užsisakytum norimą leidinį.
Biblioteka rekomenduoja paskaityti...

...Kad ir apie garsią lietuvių aktorę. Knyga „Rūta Staliliūnaitė „Aš esu Barbora. Atsiminimai apie legendinę scenos karalienę“ (leidykla „Obuolys“, 2014) pasakoja apie fenomenalią aktorę, scenos karalienę, sukūrusią nemirtingąjį Barboros Radvilaitės vaidmenį ir tapusią meilės Lietuvai simboliu. „Aš esu Barbora“ – nepaprastas, intymus žvilgsnis į Lietuvos teatro primadonos R.Staliliūnaitės gyvenimą jos draugų ir kolegų akimis. Kas iš tiesų ji buvo?.. Knyga suteikia galimybę praskleisti scenos uždangą.

Gayle Forman aprašyta istorija knygoje „Jei pasilikčiau“ (leidykla „Alma litera“, 2014) – apie merginą, per avariją praradusią visą savo šeimą ir ją pačią ištikusią komą. Toji diena prasidėjo kaip visos... Ir per akimirką pasikeitė negrįžtamai... Taip nutiko Mijai. „Jei pasilikčiau“ – tai pasakojimas apie meilę, draugystę, šeimą, netektį ir tvirtybę. Tai įžvalgų, išminties ir humoro kupina knyga.

Anna Casalis knygelė „Peliukas Lukas nenori dalintis“ (leidykla „Alma littera“, 2014) turėtų patikti mažiesiems skaitytojams. Ji – apie peliuką Luką, kuris kartais būna labai nedraugiškas ir savanaudis. Jis dažnai susigriebia žaislus, niekam jų neduoda ir rėkia: „Mano!“ Kaip negražu, Lukai! Tu turėtum draugiškai žaisti ir dalytis žaisliukais su kitais. Kaip ir daugelis vaikų, kartais mažasis peliukas nenori to daryti. Bet jo mamytė moka sudrausminti neklaužadą ir parodyti, kaip gera būti dosniam ir draugiškam. Kaipgi jai pavyksta?..

Šias ir kitas naujas knygas galima gauti paskaityti Klaipėdos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Jos elektroniniame kataloge http://katalogas.biblioteka.lt nesunku susirasti norimą knygą, sužinoti, kuriame bibliotekos padalinyje ji yra, ar toji knyga šiuo metu nepaimta, ir užsisakyti / rezervuoti patikusį leidinį ar prasitęsti jo panaudos terminą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų