Viktorinoje „Muzikinė abėcėlė“ – emocijų pliūpsnis

  • Teksto dydis:

Jeronimo Kačinsko muzikos mokykloje – sujudimas, į mokyklos bendruomenės gyvenimą įnešęs gaivaus naujovių oro. Gausiai prie mokyklos užsnigti keliai ir takeliai nesumažino entuziazmo nestokojančiam gausiam žiūrovų būriui noro atvykti į viktoriną "Muzikinė abėcėlė".

Tai renginys mokyklos bendruomenei su tėvais, vaikais ir mokytojais. Jo sumanytoja ir organizatorė – direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jurgita Kaubrienė. Naujovėms mokykloje durys visada plačiai atvertos – čia sklando jaunatviška kūrybiškumo dvasia, kurią savo nerimstančiomis, naujų idėjų kupinomis širdimis palaiko išradingi mokyklos pedagogai.

Iki šiol mokykloje vykę ir jau tradicija tapę renginiai (advento – "Snieguotos pėdos – artėja Kalėdos", šeimyninis – "Graži mūsų šeimynėlė šiandien susirinko") visada patraukia kūrybiškumu, naujomis išraiškos formomis, kurių nuolat ieško ir talentingai realizuoja mokytojai.

Šiais renginiais siekiama sužadinti didesnį tėvų domėjimąsi mokyklos gyvenimu.

Įtraukiant juos į aktyvią veiklą, stengiamasi padėti iš pasyvaus stebėtojo tapti gyva jo dalimi. Tad ir viktorinos tikslas – plėtojant mokinių, mokytojų ir tėvų bendradarbiavimą, stiprinti mokinių motyvaciją bei skatinti jų muzikinę kūrybinę raišką.

Didžiojoje salėje susirinkusių žiūrovų šurmulį nutraukė renginio vedėja Irma Keinienė, paskelbusi viktorinos pradžią.

Visų dėmesys nukrypo į salės centrą, kur prie stalų sėdėjo trys besivaržančiųjų komandos – mokinių, tėvų ir mokytojų. Jie turėjo atsakyti į pateiktus klausimus, kurie buvo matomi ir projektoriaus ekrane.

Rezultatus čia pat lentoje fiksavo mokytoja Daiva Tuzikienė. Ramiai prasidėjęs žaidimas pamažu įsiūbuodamas emocijas darėsi vis patrauklesnis ne tik žaidėjų komandoms, bet ir žiūrovams.

Skambiais plojimais ir šūksniais jie reiškė palaikymą teisingai atsakiusiems žaidėjams.

Viktorinos nugalėtojams – tėvelių komandai įteikta mokyklos bendruomenės dovana – trys individualios pamokos susipažinti su muzikos ir šokio menu. Kitų komandų žaidėjai apdovanoti atminimo dovanomis-suvenyrais.

Gyvasis trikampis – mokiniai, mokytojai, tėvai – labai svarbus kiekvienos mokyklos gyvenime. Kai visos jo dalys sujungtos glaudžiais bendradarbiavimo ir palaikymo ryšiais, jis gyvas. Gyva ir mokykla, alsuojanti šiuo vieningu, gyvenimo ritmą palaikančiu pulsu.

J.Kačinsko muzikos mokyklos mokytoja Genovaitė Juškevičienė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renata

Renata portretas
Nuostabi mokykla!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių