Visa Lietuva – V. Vaitkevičiaus parodoje ir albume

Įspūdingo dydžio, vaiskių spalvų ant šilko ir drobės tapyti dailininko Vidmanto Vaitkevičiaus paveikslai pradžiugino pajūrio poilsiautojus. Nuo pavasario Nidoje tapęs kūrėjas gerbėjams pristatė naujausius paveikslus ir savo meno darbų albumą.

V.Vaitkevičiaus tapytų Lietuvos miestų architektūros paveikslų parodą, kuri buvo eksponuota Klaipėdos tautinių kultūrų centre, klaipėdiečiai virtualiai galėjo pamatyti dar Vasario 16-osios proga.

Tada dailininkas atsivežė įspūdingą savo darbų kolekciją. Joje – išskirtiniai Lietuvos miestų architektūros šedevrai, taip pat – ir Klaipėdos vaizdai.

Dailininkas V.Vaitkevičius, žinomas daugelyje pasaulio šalių, tapo jau 40 metų. Gimęs ir augęs Kaune, dirba Vilniuje ir labai daug keliauja.

Apsigyvenęs kokiame nors jam patikusiame mieste, piešia jo architektūrą, surengia parodas ir važiuoja kitur.

Pabaigęs Vilniaus dailės akademiją, išvyko į Vokietiją, po to – į Japoniją. Planavo mėnesiui, užsiliko dvejus metus. Keli jo ten nutapyti darbai pateko net pas Japonijos imperatorių.

Rinkinys: daugiau nei tris dešimtmečius tapytų savo paveikslų reprodukcijas dailininkas V.Vaitkevičius sudėjo į įspūdingą meno darbų albumą. (Aido Macevičiaus nuotr.)

Paskui leidosi į Londoną, Maskvą, Niujorką, Vatikaną, Vieną, Veneciją, Dubajų. Ten irgi po kelerius metus gyveno ir tapė.

Pasaulyje per šimtą didelių parodų surengęs autorius prasitarė, kad jo paveikslas su Niujorko vaizdu yra dovanotas aktoriui Sylvesteriui Stallonei, keli jo paveikslai yra ir karalienės Elžbietos II rūmuose.

Pabaigęs kūrybinį šios vasaros turą Nidoje, V.Vaitkevičius surengė savo darbų parodą ir pristatė Sauliaus Jokužio spaustuvėje išleistą savo pirmąjį darbų albumą.

Įstabių 100 paveikslų kopijos su Lietuvos architektūra sukauptos kone karališkame dailės albume odiniais, metalu puoštais viršeliais.

„Keliavau per Lietuvą, įvairiuose miestuose pristatinėjau tą albumą, kuriame pirmasis darbas nutapytas prieš 32 metus. O Nida buvo tarsi paskutinis taškas, kuriame turėjau albumą pabaigti ir papildyti. Paveiksluose – visa Lietuva, daugiausia, aišku, Vilniaus, Kauno, yra ir Klaipėdos, taip pat Neringos, kitų šalies miestų ir miestelių vaizdų. Visi paveikslai albume tapyti per nepriklausomybės metus“, – pasakojo V.Vaitkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių