Žaismingos muzikos garsų orkestras

  • Teksto dydis:

Klaipėdos koncertų salė paskutinį kartą kviečia išgirsti populiariausią koncertą visai šeimai „Žaismingos muzikos garsų orkestras“. Gerai žinomo miuziklo „Muzikos garsai“ („The Sound of Music“) įkvėpti teatralizuoti koncertai vyks kovo 23 d., ketvirtadienį, 12 ir 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje.

Realiais faktais pagrįsta Richardo Rodgerso sukurto miuziklo istorija jaudina ištisas kartas ir turbūt niekas neabejoja, kad klasika tapusio kūrinio melodijos išliks atmintyje dar labai ilgai.

Scenoje matysite visus mylimiausius personažus: Mariją, Kapitoną ir septynetą jo vaikų.

Juos kurs profesionalūs jaunosios kartos aktoriai Evelina Šimelionė, Gytis Šimelionis ir dainuojantys vaikai, kurių dauguma mokosi Klaipėdos Vydūno gimnazijoje.

Tai – Patricija Rubinaitė, Barbora Puidokaitė, Jokūbas Matvejevas, Barbora Cirtautaitė, Teodoras Žilvinas Žilinskas ir Mintarė Rindzevičiūtė.

Pačios mažiausios mergaitės vaidmenį atliks šešiametė Solveiga Mikniūtė, kuri jau nuo trejų metų mokosi dainuoti ir griežti smuiku.

Dainuojančiai ir vaidinančiai komandai akompanuos Klaipėdos kamerinis orkestras (meno vadovas Mindaugas Bačkus).

Teatralizuoto koncerto aktorė ir režisierė E. Šimelionė pasakojo, kad užaugo su filmo „Muzikos garsai“ dainomis, keletą kartų lankėsi ir filmavimo aikštele tapusiose Zalcburgo vietose.

Ko gero, ne visi miuziklo gerbėjai žino, jog didelė dalis šios istorijos detalių – visiškai realūs faktai.

Iš tikrųjų buvo tokia Marija, planuojanti tapti vienuole, bet įsimylėjusi kapitoną su septyniais vaikais, kurie kartu muzikuodavo.

Nepaprasta istorija įkvėpė daug kūrėjų visame pasaulyje, taip pat ir šio edukacinio projekto komandą.

„Pasakosime apie svarbiausius dalykus – šeimą, meilę, paklusnumą tėvams ir, žinoma, muziką“, – sakė E. Šimelionė.

Miuziklo muzikai lietuvišką tekstą parašė projekto siela E. Šimelionė.

Tokios dainos kaip „My Favorite Things“, „Something Good“, „I Have Confidence“ gavo naujus lietuviškus pavadinimus – „Dalykai mieli“, „Geri darbai“, „Pasitikiu savimi“.

Teatralizuoto koncerto kostiumais ir scenografija rūpinosi Laima Aksinaitė.

„Visa spektaklio kūrybinė komanda labai gera, kiekvienas labai nuoširdžiai dirbame ir tikiuosi, kad mūsų pastangas įvertins ir žiūrovai“, – kalbėjo projekto režisierė.

„Žaismingos muzikos garsų orkestras“ – tai ypatinga programa, skirta visai šeimai, įtraukianti įvairaus amžiaus dalyvius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių