52-ejų sulaukusi Neringa žengia į priekį

"Neringoje gyventi labai gera, nes juk tai pats gražiausias ir unikaliausias kampelis Lietuvoje", – vieningai tvirtino neringiškiai, kviečiantys visus šį savaitgalį atvykti į kurortą švęsti 52-ojo Neringos miesto gimtadienio.

"Neringoje gyventi labai gera, nes juk tai pats gražiausias ir unikaliausias kampelis Lietuvoje", – vieningai tvirtino neringiškiai, kviečiantys visus šį savaitgalį atvykti į kurortą švęsti 52-ojo Neringos miesto gimtadienio.

Drąsiai žengia į priekį

Nors Neringos savivaldybė yra viena jauniausių Lietuvoje, neabejojama, kad ji sykiu yra ir labiausiai išskirtinė.

Iš vienos pusės marių skalaujama, iš kitos – jūros paglostoma Kuršių nerija visus žavi savo unikalia gamta, gaiviu pušyno oru, kvapą gniaužiančiais kraštovaizdžiais.

"Esame jauni, ryžtingi, todėl drąsiai žengiame į priekį. Džiaugiuosi, jog šie metai yra ypač produktyvūs. Vieninteliai Lietuvoje šiemet ėmėmės statyti socialinį būstą – bus įrengti 24 nauji butai.

Be to, greitai Nidoje atidarysime mažųjų lėktuvų lauko nusileidimo aikštelę. Smagu, kad prasidėjo kelio Smiltynė–Nida rekonstrukcija, renovuojame ir centrinę Nidos aikštę. Gyvename ne tik šiais darbais, bet jau kvėpuojame ir būsimomis idėjomis", – greitakalbe nuveiktus ir būsimus darbus vardijo Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Jį ypač džiugina tai, kad galbūt jau 2015 m. prasidės Jūros terapijos centro prie Nidos centrinio paplūdimio statybos. Šį unikalų objektą kalbomis stato jau 18 metų. Tačiau kalboms virsti darbais vis trukdė teritorijų planavimo dokumentai.

"Panašu, jog kitais metais išspręsime žemės valdymo klausimus ir galėsime pradėti Jūros terapijos centro projektavimo darbus, nes dabar jau atliekama jo galimybių studija. Todėl labai tikiuosi, kad 2015 m. Jūros terapijos centro statybų vietoje jau galėsime įkasti kapsulę. Šis objektas tikrai atgaivins Neringą, įkvėps daugiau gyvybės", – vylėsi D.Jasaitis.

Veikia saugi kaimynystė

Nors planuojame įvairiausių kitų naujų objektų, anot mero, Neringa savo krypties nekeis – ji liks kurortu, kuriame yra gražiausia gamta, sveikiausias oras, išskirtinės aktyvaus poilsio pramogos.

"Džiaugiuosi, kad Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija taip pat nestovi vietoje. Suplanuota parke įrengti nemažai rekreacinių vietų, kur poilsiautojai galėtų pasėdėti, pakvėpuoti pušyno oru", – teigė D.Jasaitis.

Merui antrino Neringos savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas Stasys Valančius. "Visiems gimtadienio proga linkime sveikatos, o Neringoje tai daryti ypač lengva, nes čia geriausios sąlygos atgauti sveikatą, ją pagerinti. Aišku, reikia pripažinti, kad Neringos bendruomenė sensta, tačiau stengiamės, kad senjorai turėtų užsiėmimų. Todėl veikia Trečiojo amžiaus universitetas, vyksta daugybė įvairių kitų turiningų užsiėmimų", – dėstė S.Valančius.

Neringiškių ir poilsiautojų sveikatinimuisi šiemet Nidoje ir Juodkrantėje buvo įrengtos sveikos gyvensenos aikštelės su lauko treniruokliais, orientacinės trasos.

Dar vienas Neringos išskirtinumas – natūraliai veikianti saugi kaimynystė. "Didžiuosiuose miestuose ją skatinama propaguoti, o pas mus ji veikia natūraliai. Visi vieni kitus pažįstame. Todėl vaikus galime drąsiai išleisti į mokyklą ir žinome, kad niekas jų neužpuls, nepasiūlys narkotikų. Pas mus tikrai saugu", – kalbėjo S.Valančius.

Gyvena rojuje

Prieš 46 metus į Neringą iš Kauno gyventi atvykęs Edvardas Varapnickas teigė, jog savo gyvenamosios vietos nekeistų į jokią kitą.

"Pas mus gražu ir žiemą, ir vasarą – rojus. Taip džiaugiasi širdis, kai žiemą iš poilsiautojų išgirstu, jog pas mus vaizdas lyg pasakoje, trūksta tik to, kad snieguolės šoktų. Aišku, žiemą poilsiautojams gana sudėtinga rasti kuo užsiimti, todėl labai reikėtų kokių nors sanatorijų, sveikatos stiprinimo įstaigų. Tikiu, kad mūsų valdžia pasieks tai, ką yra numačiusi ir bus dar geriau", – pabrėžė pašnekovas.

Beveik pusę amžiaus Pervalkoje gyvenantis E.Varapnickas juokėsi prisiminęs, kaip kurortas pasikeitė. "Tai, kas buvo tarybiniais metais ir yra dabar – lyg diena ir naktis. Dabar gyvename puikiai, poilsiautojams galime pasiūlyti visus patogumus, o anksčiau, pavyzdžiui, Pervalkoje 700 žmonių turėjo naudotis dviem dušais", – prisiminimais dalijosi pašnekovas, palinkėjęs

Neringos savivaldybei gyvuoti dar 1000 metų be šios dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipiedietis

Klaipiedietis portretas
anksciau daznai lankydavausi, dabar tikrai liko brangu (40 keltas, 20 ekologinis = kuras), netoli 100 litu vejais paleist kad nuvaziuot rudeni i Nida , tai jau NE anksciau nors po 10 ekologinis buvo, sveskit vieni su savais kaimieciais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių