Abiturientų susitikimas Vytauto Didžiojo gimnazijoje po 50 metų

Lygiai po 50 metų į savo mokyklą – dabartinę Vytauto Didžiojo gimnaziją, buvusią K.Donelaičio vidurinę, susirinko 23-iosios laidos abiturientai. Jaudinančiame susitikime netrūko kalbų ir prisiminimų.

Tuometėje K.Donelaičio vidurinėje mokykloje 23-iojoje laidoje buvo 44 vienuoliktokai: A klasėje – 21, o B klasėje – 23 abiturientai.

Į susitikimą po 50 metų susirinko kiek daugiau nei pusė. Dalies jų jau nebėra, kiti grumiasi su ligomis ir atvykti nebegalėjo.

"Stulbinamas jausmas po pusės amžiaus pamatyti savo bendraklasius", – neslėpė 23-iosios "donelaitukų" laidos abiturientas Pragiedrulis Velička.

"Mums labai pasisiekė, turėjome nuostabius mokytojus, deja, buvęs mokyklos direktorius ir visi, kurie mus mokė, išskyrus fizikę Eleną Montvydienę, jau išėję anapilin. O mūsų klasės auklėtoja istorikė Paulina Urbutytė bemaž prieš 30 metų tragiškai žuvo. Visus juos pagerbėme tylos minute", – pasakojo P.Velička.

Tarybiniais laikais K.Donelaičio mokykla buvo bene prestižiškiausia visoje Klaipėdoje. Čia dėstė puikūs fizikos, matematikos, biologijos, lietuvių ir anglų kalbų bei kitų dalykų specialistai.

Paklaustas apie žinomiausius 23-iosios laidos abiturientus, P.Velička juokais prasitarė, kad iš jų išaugo du gydytojai, viena odontologė, dailininkas, fotografas ir banko valdytoja. Kaip pokštavo pašnekovas, į ministrus esą niekas "neprasimušė".

"Kokie jausmai apėmė atėjus į mokyklą po tiek metų? Labai stiprios emocijos. Keistas jausmas, kai kurie bendraklasiai visiškai neatpažįstami, o kai kurie – tarsi užsikonservavę, visai nepasikeitę. Bet kone visi klasiokai su mokykla sieja pačius gražiausius prisiminimus, kai kuriems jie netgi užgožia studijų metus aukštojoje mokykloje", – pasakojo P.Velička.

Susitikime netrūko kalbų, džiaugsmo ir linkėjimų nesirgti. 2022 m. buvusiai K.Donelaičio mokyklai sukaks 100 metų.

"Dabartinis mokyklos direktorius Stasys Ruiba per susitikimą mus įpareigojo nesirgti, kad būtume sveiki ir po ketverių metų atvažiuotume į mokyklos šimtmetį", – pasidžiaugė P.Velička.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neŽinomiausia

neŽinomiausia portretas
Iš tiesų, labai graži ir jaudinanti buvo Susitikimo Šventė! Ačiū mielai klasės draugei Irenai, kad mus surinko, ačiū kiekvienam, kuris atvyko ir viliuosi, kad po keturių metų vėl džiaugsimės vieni kitus dar regėdami, girdėdami...Te saugo ir laimina mus visus Dievas!

Viena iš DONELAIČIUKŲ

Viena iš DONELAIČIUKŲ portretas
Viskas buvo labai šaunu. Didžiulis ir nuoširdžiausias ačiū pagrindinei iniciatorei ir organizatorei ,buvusiai klasės seniūnei Irenai Placotnikovaitei - Vilkienei. Ačiū ir Vidai už nuostabius romansus ir niekad nesenstančias lietuviškas dainas ir žinoma jungtiniam Donelaičiukų chorui. Mieli bendramoksliai -pirmokai, vienuoliktokai ir visi "tarpiniai" - "nepraskieskime" nuostabaus susitikimo jausmo nevykusiais komentarais ar kritika. Pasidžiaukime , kad esame DONELAIČIUKAI. Linkiu visiems visiems viso viso ko geriausio ir iki susitikimo mokyklos 100-mečio šventėje 2020 metais.

Nijolė

Nijolė portretas
Kokia graži pirmoji foto. Tikri abiturientai...o, kokios gražios, nuoširdžios būdavo išleistuvės, tiesiog nepakartojamos! Merginos baltomis suknelėmis, vaikinai pasitempę...Poros susikabinusios už rankų eidavo pasitikti saulės... Šiandien abiturientų išleistuvės panašios į maskaradą arba madų šou. Tėvai pakloja nemažus pinigus. Tada tėvų dovana buvo balta suknytė. Pamenu buvo labai jaudinanti šventė.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių