Pereiti į pagrindinį turinį

A.Burkšas liko už borto

2009-01-15 09:00
A.Burkšas liko už borto
A.Burkšas liko už borto / N.Jankausko nuotr. A.Burkšas aktyviai ruošėsi su jachta "Ambersail" leistis į Tūkstantmečio odisėją "Vienas vardas – Lietuva".

Naujas postas pakoregavo Arūno Burkšo planus. Jam nebeteks garsinti Lietuvos vardą "Tūkstantmečio odisėjoje".

Klaipėdos apskrities viršininkas A.Burkšas šiomis dienomis turėjo lėktuvu leistis Naujojoje Zelandijoje ir „Tūkstantmečio odisėjos“ jachta „Ambersail“ skrosti Ramiojo vandenyno bangas.

A.Burkšui pasinerti į vieną iš didžiausių savo aistrų – buriavimą – sutrukdė naujas postas.

„Labai norėjau dalyvauti viename iš etapų ir tam ruošiausi. Liūdna. Šiuo metu laivas yra krante, kiek žinau, vėluoja išplaukti iš Sidnėjaus į penktąjį etapą, nes buvo mažai vėjo“, – guodėsi apskrities viršininkas.

A.Burkšo būtų laukę išbandymai viename ilgiausių maršrutų – iš Naujosios Zelandijos Oklendo uosto jachta turėtų pajudėti Velingtono link, vėliau per visą Ramųjį vandenyną iki Pietų Amerikos. Įgulos vėl turėtų keistis piečiausiame pasaulio mieste Čilėje, Punta Arenaso uoste.

„Įgulos laukia vienas sudėtingiausių, beveik mėnesį truksiantis etapas per visą Ramųjį vandenyną. Ten labai šalta ir tai ypač ekstremalus etapas. Mano bičiuliai dabar ruošiasi ir džiaugiasi, o aš liūdžiu. Belieka jiems palinkėti gero vėjo“, – sakė A.Burkšas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų