Pereiti į pagrindinį turinį

A.Burkšo rūpestis – bendražygių sutiktuvės

2009-04-02 09:00
A.Burkšo rūpestis – bendražygių sutiktuvės
A.Burkšo rūpestis – bendražygių sutiktuvės / Redakcijos archyvo nuotr. Sugrįžtuvės: iš Klaipėdos aplink pasaulį išplaukę buriuotojai liepą vėl sugrįš į vienintelį Lietuvos uostą.

Aplink pasaulį jachta apkeliausiančių „Tūkstantmečio odisėjos“ dalyvių sutiktuvės gali būti prastesnės už išlydėtuves. Priežastis – nėra pinigų.

Vakar Klaipėdos apskrities viršininkas Arūnas Burkšas, susitikęs su kultūros ministru Remigijumi Vilkaičiu, prašė skirti lėšų „Tūkstantmečio odisėjos“ dalyvių sutiktuvių renginiui.

„Tačiau naujienos liūdnos. Vyriausybė peržiūri biudžetą, tačiau ieško galimybių, kaip dar labiau sumažinti išlaidas. Todėl neišgirdau net pažado, kad būtų galima tikėtis kokio finansavimo“, – sakė A.Burkšas.

Jis įsitikinęs, kad „Tūkstantmečio odisėjos“ sutiktuvės turi būti įspūdingas renginys, kuris nuskambėtų per visą pasaulį.

„Jau ir išlydėtuvės buvo neprastos. Tačiau vyrai dabar tokį darbą padarė. Lietuvos vardą paskelbė visam pasauliui, todėl juos reikia sutikti tinkamai“, – įsitikinęs A.Burkšas.

„Tūkstantmečio odisėjos“ dalyviai į Klaipėdą parplauks liepos 5 dieną. Klaipėdos apskrities viršininkas su uostamiesčio meru Rimantu Taraškevičiumi jau seniau yra aptarę, kad būtų puikus sumanymas, jei tądien Klaipėdoje būtų iškelta įspūdingo dydžio Lietuvos trispalvė. Tačiau vis dar nerandama vietos, kur pastatyti milžinišką vėliavos stiebą.

A.Burkšo dėmesys „Tūkstantmečio odisėjos“ projektui nėra atsitiktinis. Jis pats plaukė viename etapų. Kad įgyvendintų šį sumanymą, vos pradėjęs darbą Klaipėdos apskrities viršininkas pasiprašė išleidžiamas nemokamų atostogų.

„Gal ir negražu taip sakyti, bet plaukdamas su projekto bendražygiais dar labiau pasijutau esantis lietuvis“, – noro kuo geriau sutikti „Tūkstantmečio odisėjos“ dalyvius neslėpė A.Burkšas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų