A.Burkšo sandėliukas virto vila

Klaipėdos apskrities viršininkui Arūnui Burkšui prasideda neramios dienos. Jam priklausantiems poilsio namams „Inkaro kaimas“ Nidoje iškilo grėsmė būti nugriautiems, mat dalis jų pastatyti neteisėtai.

Kultūros paveldo departamento direktorė Diana Varnaitė kreipėsi į prokuratūrą, kad ši gintų viešąjį interesą ir prašytų teismo panaikinti sklypo, kuriame yra A.Burkšo poilsio namai, detalųjį planą bei kitus dokumentus.

Poilsio namuose lankėsi, jų pastatymo aplinkybes tyrė trys iš Vilniaus, Kultūros paveldo departamento atsiųsti specialistai.

Jie nustatė, kad A.Burkšui priklausančiuose poilsio namuose „Inkaro kaimas“ vienas korpusų yra pastatytas neteisėtai. Anksčiau sklype buvo gyvenamasis namas ir sandėliukas. Namas buvo rekonstruotas ir jame įrengtas viešbutis. „Rekonstruotas“ ir sandėliukas, tačiau, anot Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjo Naglio Puteikio, iš tikrųjų sandėliukas virto dar vienu poilsio namų korpusu - nauja vila. Tokiu būdu buvo padidintas sklypo užstatymo tankumas.

Tokiu būdu buvo pažeisti Kuršių nerijos nacionalinio parko planavimo schemos sprendiniai, draudžiantys buvusių senųjų žvejų posesijų zonoje plėsti esamus bei statyti naujus gyvenamuosius ir kitokius pastatus. Sklype, kur stovi A.Burkšo poilsio namai, esantiems pastatams galėjo būti taikomas tik konservavimo, restauravimo režimas. Paprasčiau tariant, nauja statyba negalima, o nevertingi statiniai, pavyzdžiui, sandėliukas - nugriauti.

„A.Burkšui ačiū už tai, kad gražiai restauravo gyvenamąjį namą, esantį sklype. Tačiau kitą pastatytą vilą jam teks nugriauti. Žmogus, artimas valdžiai, jau parodė pavyzdį, kaip elgtis, tad galėtų savo klaidą ir ištaisyti“, - teigė N.Puteikis.

Sandėliukas vila virto turint visus leidimus. Buvo patvirtintas sklypo detalusis planas. Pastatų techniniai projektai, išduoti statybų leidimai.

Anot N.Puteikio, akivaizdu, jog kai kurie valdininkai buvo užmerkę akis, tad prokuratūra turės išsiaiškinti, kurie davė visus reikiamus leidimus.

„Todėl ir sakome, kad statyba yra neteisėta, o ne nelegali“, - pabrėžė N.Puteikis.

Ar Klaipėdos apskrities viršininkas A.Burkšas geranoriškai nusigriaus neteisėtą vilą, neaišku, mat jis neatsiliepia mobiliuoju telefonu. Valdininkas šiuo metu atostogauja - dalyvauja Dainų šventėje, kur sykiu su ansambliu „Kalnapušė“ repetuoja pasirodymus šokių dienai.

Dėl šios A.Burkšo vilos į prokuratūrą jau buvo kreipusis Seimo narė, buvusi Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aurelija Stancikienė. Tačiau tuomet prokurorai pavedė galimai neteisėtų statybų atvejį ištirti Klaipėdos apskrities viršininko administracijai, nors jos vadovu jau dirbo pats A.Burkšas.


Šiame straipsnyje: burkšasnelegalios statybosvila

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių